keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

SGGF messut Tampereella

Kävin kurkkimassa tänään Tampereen messukeskuksessa Sportec, Greentec, Gymtec, Fysiotec messuja eli tuttavallisesti SGGF messuja. Pääosin messutarjonta on kohdennettu alan ammattilaisille, mutta on noilla messuilla nähtävää myös ihan tavan tallaajalle. Ehdit vielä huomenna klo:10-16 messuilemaan jos siltä tuntuu.

Paikalla isoimmat toimijat ovat koneiden ja laitteiden sekä lattioiden että ulkopaikkojen materiaalien toimittajia. Paikalla on mm. ihka aito jääkone, pieni pätkä jäätä jolla viilettää taitoluistelijoita sekä vino pino erilaisia keinonurmia ja maisemointikoneita. Näistä halusin nostaa ulkoliikkumisen laitteet esille.

Sinne ne kipusi ja kapusi
Taru Lehtovuorelta kertoi, että Tampereen kaupunki suunnittelee toiminnallista puistoa Tullintorille jossa voisi luvan kanssa käydä riekkumassa erilaisissa laitteissa ja leikkimässä parkouraajaa. Kun saavuin paikanpäälle olivat "tolppa-apinat" jo keräämässä kamppeita messupäivän päätteeksi mutta kiltisti suostuivat roikkumaan ja kieppumaan parissa vempeleessä minun kameroitavina.

Ammattimaiset laitteissa riekkujat poseeraa
Ensin me tosin testailtiin itse tuota kieputinta. Minulla jalassa korkkarit ja päällä villakangastakki... Hyvin siinä kieppui silti kun Taru pyöritti vauhtia. Ihan hullun kiva laite. Toivottavasti tuommoinen tulee jonnekin jotta voin kieppua myöhemminkin :)Kävin lisäksi ihmettelemässä kuinka monta miljoonaa kuntosalilaitevalmistajaa messuilla on. Laskujeni mukaan ainakin kahdeksan. Qicraftin pisteellä oli mielestäni parhaiten mietitty pöhinä. Paikalla oli sisäänkirjautuminen ja samalla minulle tehtiin älyavain ja sinne testiohjelma. PT-tyttönen tuli hakemaan minut ja kertoi järjestelmästä ja kysyi haluaisinko koittaa treenata esimerkkiohjelman mukaan. En oikein innostunut (surkea liikuntavarustus), mutta moikkasin sitten kahvakuulamies Tuomoa joka oli paikanpäällä riehumassa kuulien kanssa. Miehen uusi liikuntakeskus Voitto on ottanut laitteistot Qicraftilta ja nyt mies oli hengaamasa messuesittelijänä kuulien kera.

Erilaisia näytteilleasettajia kuntosalilaitteiden maailmasta tässä kuvassa vähintään viisi
Kävin kurkkimassa myös Firstbeatin tiskillä ja löysin tuttuja joiden kanssa on puhuttu tähän asti vain puhelimessa liittyen näihin kirjoituksiin. Firstbeat on järjestämässä mittaajille koulutuksen Tampereella ja täytyy sanoa että homma kutkuttaa kovin! Mitäs tuumitte, kiinnostaisiko Firstbeat analyysit osana Personal Trainer paketteja?

Vaalipanelistit
Lopuksi jäin vielä katselemaan liikuntahenkistä vaalipaneelia messulavalla. Aika varovaisen ympäripyöreitä vastauksia kaikkiin kysymyksiin. Vaalipaneelin pitäjät eivät myöskään mielestäni grillanneet ehdokkaita täydellä teholla. Kun kysyttiin ratkaisuja keski-ikäisten liikkumattomuuteen ehdoteltiin kaikenlaista, mutta kukaan ei esittänyt mitään rahallisia laskelmia joiden avulla todistettaisiin että ehdotukset olisivat edes mahdollisia toteuttaa. Ja joo budjettilaskelmat erikseen, mutta joku käry olisi ollut hyvä olla kun ehdotuksia esittävät.

Kertokaahan kommentteihin jos kävitte tai aiotte käydä messuilla. Mitä uutta opitte tai jännää kokeilitte? Oliko hyvät messut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti