tiistai 17. heinäkuuta 2012

Mansikoita pakkaseen

Tänään käytiin ystävän perheen kera torilla ja kierrettiin asiantuntevasti kaikki kojut, maisteltiin, fiilisteltiin, kyseltiin, vaihdettiin merkittäviä katseita. Ja lopulta sitten päädyttiin yhteen kojuun, josta ostettiin muutama laatikko Polka-marjaa Suonenjoelta.

Tämä kuva on aurinkoisemmalta päivältä pari viikkoa sitten otettu. Tänään koko tori oli harmaa ja märkä
Laitettuani marjat pakkaseen, voin kerrankin todeta että meni nappiin valinta. Vain 5 marjaa mössönä, ei yhtään homeessa. Kaveri osti kolme laatikkoa, ja niistä yhdessä oli ollut yksi homeinen marja ja yhteensä alle 10 syömäkelvotonta yksilöä.

Itse mietin vielä josko 5kg laatikon lisäksi menisi itse poimimaan marjoja. Tietääkö joku hyviä paikkoja Tampereen lähellä?

6 kommenttia:

  1. Mä oon käyny Pälkäneellä, mut Hämeenkyröä on kehuttu kans. Mulla manssut viä hankkimatta, jos innostut lähteen, vislaile tähän suuntaan, saatan lähtee mukaan (tai sit en).

    VastaaPoista
  2. Me käytiin ostaan mansikat Pälkäneen Niitty-Seppälästä, missä siis on poimintaa myös -ja kiva kahvila :) Tuntuu kyllä että tässä Kangasala-Pälkäne-Laitikkala välillä noita tiloja on vähän väliä.

    VastaaPoista
  3. Virroilla on Joutsenjärven luomutila, kiva paikka ja hyvät mansikat.

    VastaaPoista
  4. Suttiselta Laitikkalasta itse kävin hakemassa. Tosi hyviä ja isoja mansikoita.

    -Raisa

    VastaaPoista
  5. Mä oon käynyt Suttisella kans hakeen monena vuonna vatut :) ja avomaankurkut mummolle.

    VastaaPoista