Tänään luvassa kaalipata kesäisessä asussaan, eli ulkona pannulla tai muurikalla kokaten. Tähän pataan ei tule riisiä, porkkanaa taikka muutakaan ylimääräistä. Pelkästään kaalia ja jauhelihaa sekä hieman sipulia.
Ainekset:
1 iso kaali tai pari pienempää
400-500g jauhelihaa
1-2 sipulia
2rkl rypsiöljyä
2 kasvisliemikuutiota
n. 5rkl tummaa siirappia
mausteet (suola, pippuri, chili)
n. 6dl vettä
- Pilko kaali ja sipulit pieniksi palasiksi.
- Laita sipulit paistumaan öljyssä kultaiseksi ja lisää erissä kaalia. Kaali menee kasaan paistettaessa ja yllättävän isokin kaali mahtuu paistinpannulle kun sitä lisää vähitellen.
- Kun kaikki kaali on lisätty paista vielä kymmenisen minuuttia koko ajan käännellen.
- Lisää jauheliha paistokseen ja anna ruskistua.
- Lisää kasvisliemikuutiot murustaen ne seokseen ja kaada päälle vettä niin että pannun pohja peittyy.
- Anna hautua pannulla kunnes kaali pehmenee, voit lisätä vettä tarpeen mukaan.
- Lisää mausteet ja siirappi.
- Maista ja kun maku miellyttää tarjoa puolukkahillon kera.
Pilko kaali pieneksi |
Aineksia |
Kaalit alkavat paistua |
Kaali on läpinäkyvää ja jauhelihan voi lisätä |
Jauheliha lisätty |
Paistunutta jauhelihaa ja kaalia |
Valmis! |
- Yhteensä 1573kcal ja annoksesta riittää kuudelle syöjälle.
- Tämä meinaa, että 256kcal per annos.
- Proteiinia 24%,
- hiilaria 31% ja
- rasvaa 45%
Loistava idea MoveMe kokkaa. Kaalipata jää mulla tekemättä, mut ehkä sit joskus jos alkaa kypsennetty kaali maistumaan. Tykkään kyllä raa'asta kaalista, mut tosiaan ilmeisesti lapsuuden traumat kaalikääryleistä saa nyt jo kakoon. Vielä jos innostut (mitä mieltä oot) laskeen annokselle kalorit niin ois ihan mieletöntä!
VastaaPoistaTarkoitus oli vaan se unohtui kun yhteys takkuili :) Nyt päivitettynä.
VastaaPoista