keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Arvostelussa Bodycombat ohjelma #62

Jatketaanpas kerran aloitettua perinnettä. Eli arvostelussa ohjaamani Bodycombat nykyisessä versiossaan eli ohjelma numero 62.

Kuva lainassa Bodycombat FB sivulta
Aluksi ajattelin "aika perus". Lyöntisarjoja, etenkin kolmen sarjoissa. Perinteisesti eka biisi johon heti tykästyin oli seitsemäs eli Muay Thai biisi. Vauhtia ja suorastaan raivoa ilmassa, ah! Jälleen kerran tuntuu että viimeinen takomisbiisi ei siirry muistiini sitten millään. Hyvin perinteiset merkit ilmassa siis.

Mutta sitten ohjatessa pari ekaa kertaa alkoi syntyä havaintoja. Nelosbiisissä vahva keskittyminen käsiin Karaten Katan muodossa heti kärkeen. Vahvaa sisäistä voimaa hakeva koreografia joka samassa paketissa tarjoaa myös äärimmäisen fyysisesti haastavia potkusarjoja. Huumoria vitosbiisin keskellä kun supersankarin tavoin kesken kaiken saa pysähtyä asentoon ja jatkaa eteenpäin. Niitä pieniä nyansseja joista pystyy repimään huippuhetkiä irti ohjatessaan.

Aika hyvä ajatus, lainassa Bodycombat FB-sivulta
Kuudes biisi on murhaa jaloille, mutta jotenkin ihan paras musa taustalla ja homma sujuu hymyssä suin. Tarkkaa hallintaa ja murhaavaa toistoa kyykkäämällä. Capoieran fiiliksiä on helppo hakea kun musiikki tukee tanssillista ja joustavaa liikettä. Keskivartalobiisissä on ihan uutta twistiä ja haastetta riittää jälleen kerran. Kaunis venyttely antaa aikaa ja yllättää valssiksi taipuvalla kolmijakoisella rytmillään. Kata on kerrankin riittävän helppo, jotta sen aikana voi oikeasti keskittyä tyhjentämään mielen ja vain suorittamaan.

Eli tykkään, mutta lämpesin hommalle hieman hitaasti. Kannattaa siis käydä muutamakin kerta, jotta löytää ohjelman hienoudet tällä kertaa. Tai sitten muulle maailmalle nuo aukeavat ekasta kerrasta ja minä olin vaan hidas Hämäläinen ;)

Biisilistaa seuraavassa kuvan muodossa:


ps. Tässä ohjelmassa heitetään jäähyväisiä rakkaudella muutamalle LesMills yhteisöstä hiljattain poistuneille jäsenille. Siksipä biiseissä on paljon rakkautta sanoissa ja etenkin venyttelyssä painotetaan ajatusta "Olin täällä, minulla oli merkitys". Ja kyllä, treenillä ja siinä läsnä olemisella on merkitystä. Jokaisella treenikerralla ei tarvitse silti muistella poisnukkuneita läheisiään, paitsi jos voi tehdä sen ilon kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti