torstai 5. helmikuuta 2015

NRJ Workout Tampereella - Oliko Stig fitness?

Seuraa tapahtumaraporttia viikonlopun NRJ Workout tapahtumasta. Tarkoituksena oli selvittää miten countryräppäri selviää liikuttajan tehtävästä, testata jouksukoulusta ryhmäliikuntaan erilaisia lajeja sekä tavata kavereita kivoissa puitteissa.

TRX naruja ja Stig
Aamu lähti käyntiin siitä, että juuri selätetty silmätulehdus ilmoitti haluavansa revanssin. Vasen silmä heräsi lauantaiaamuun sen oloisena että edellisinä iltoina on vedetty miestä vahvempaa enemmänkin. Vaikka ei kyllä oltu... Ei auttanut kuin varata lääkärille aikaa ja ihmetellä voiko kyseisellä ulkomuodolla lähteä ihmisten ilmoille ollenkaan.

Vähän oli vilakka keli käydä hitaasti selittäen juoksutekniikkaa läpi
Koska lääkärikeskus ja ajat lähtivät pyörimään vasta puolen päivän hujakoilla päätin menetetyn TRX-tunnin jälkeen osallistua sinnikkäästi Vauhtisammakon juoksukoulutunnille. Juoksutekniikan perusteet oli aiheena ja tunti vietettiin enemmän tai vähemmän varpaillaan heiluen. Askellettiin korkealta rullaten ja heiluteltiin käsiä oikeaoppisesti. Jatkuvasti korostettiin oikeaa etukenoista ja ei-istuvaa juoksuasentoa. Loppupuolikkaalla juostiin ympyrää ja vastaanotettiin palautetta ohjaajilta. Uutta tietoa sisäistäessä jostain selkärangasta hyppäsi esiin vanhoja huonoja tapoja. Aloin kauhoa käsillä, niiden kulman säilyttämisen sijaan ja hengästyin kovin ihan turhaan. Todettiin myös ohjaajien kanssa yhdessä, että niskoissa kiristää sen verran, etteivät kädet pääse rennosti heilumaan vartalon sivuilla. Hierojakäyntiä pitäisi varmaan siis varailla.

Lopputunti juostiin ympyrää
Seuraavaksi ehdin ottaa vartin verran tuntumaan bodycombat tuntiin ja moikkaamaan useampaakin tuttua. Ihana nähdä runsaasti jumppaohjaajia ja tuntilaisia tällaisissa tapahtumissa. On kivaa tavata rennosti yhteisen rakkauden äärellä liikunnan ilosta nauttien. Seurasi pikareissu lääkäriin ja uusien silmätippojen reseptin noutaminen. Lääkäri ei vastustanut kun totesin jatkavani jumppapäivää. Myöhemmät oireet todistavat, että ehkä olisi pitänyt.

Paluu pelipaikalle ja PT-kurssiajoista tutun kaverin moikkaamista sattumoisin lounaan äärellä. Oli ihan sikasiistiä vaihtaa kuulumisia ja jutella niitä näitä! Ja ruokakin oli tosi hyvää. PureBite oli perustanut pop-up ravintolan paikanpäälle ja tarjolla oli pad thai wokkia sekä salaatteja tuoreista aineista. Täytettyjä sämpylöitä ja terveellisiä smoothieita sai myös muffinien ja brownies tarjonnan ohella. Jumppatapahtumissa täytyy olla terveellistä ja täyttävää ruokaa että jaksaa painaa koko päivän. Oma valinta pad thai ainakin osui täysin ja täydennettynä parilla proteiinipatukkamaistiaisella pärjäsin hyvin.

Näin sujuu TRX:n kanssa lankuttaminen
FitnessSTIG treeni oli vuorossa lounaan perään. Ja kyllä tuo räppäri aika löysä ja veltto jätkä on. Ekan biisin jälkeen spiikissä hän kehotti meitä laskemaan vähän sykkeitä ja yleisöstä repesi spontaani nauru. "Esijumpparit" pistivät parastaan ja jorasivat menemään. Tällä kertaa ei oltu naama kohden lattiaa ihan niin paljon kuin Rähinätreeneissä Helsingissä. Vaikka nyt löytyi jo oikeasti tanssillista liikekieltä itse olisin revitellyt mieluusti vielä enemmänkin tanssivampaan suuntaan. Tästä juteltiin tuttujen kera myös, ja voi toki olla että tämä taso oli juuri sopivasti tanssillisuutta jotta kaikki pystyivät osallistumaan.

Stig esiintyy, tytöt bailaa :)
Stigin lavashow on hyvin hillitty, verrattuna esim. Elastisen hyppimiseen ympäri lavaa koko Rähinätreenin ajan. Kyllä tuosta silti irti sai ja etenkin kiitän sitä, että kevytkin liikunta sai tapahtumassa sijaa. Oli varmaan päivän ainoa tunti jossa koko ajan säilyi sykkeet kohtuullisina. Ja hyvä niin.

TRX-treenejä oli tarjolla koko päivän ja kun kerran aamulla missasin ajattelin koittaa onneani iltapäivän tunnilla. Mukaan mahtui ja homma lähti käyntiin TRX-narujen säätöharjoituksella. Sitten käytiin lävitse muutama liike, joita suoritettiin pattereissa aikaa vastaan. Jotenkin olisin itse toivonut mahdollisuutta testata mitä kaikkea TRX mahdollistaa, mutta nyt tarjolla oli kova treeni välillä TRX:llä ja välillä kahvakuulilla sekä oman kehon painolla tehden. Tunnin jälkeen silmä oli taas kirkkaan punainen ja kaverit kehottivat huilaamaan loppupäivän. Tarkistettuani tilanteen vessan peilistä, oli helppo olla samaa mieltä.

Porukkaa riitti, tässä C-Workout Total
Seurailin siis katsomosta C-workout Total tunnin ja kiertelin muutaman standin joilla en ollut vielä käynyt. Homma olisi vielä jatkunut muutamalla tunnilla, mutta minä päätin kotiutua ja lepuuttaa kroppaa kotioloissa.

Kiva tapahtuma ja ihanaa että se järjestettiin Tampereella. Jatkossa toivon myös rauhallisempia tunteja valikoimaan (joogaa, venyttelyä jne.) ja ehkä myös Turun tavoin luentoja tarjolle. Vaikka kyllähän tuollainen jumppamaraton on hieno sellaisenaankin. Jos saisi valikoimaan reilusti muiden kuin LesMills konsernin tunteja sekin olisi virkistävää. Ohjaajien itsensä kehittelemät tunnit ovat usein todella hyviä ja laadukkaita kokemuksia. Tapahtuman luonteeseen voisi sopia, että pääsisi testaamaan jotain ainutlaatuista. Ja kyllä Stig oli ainutlaatuinen ;)


Loppuun oli pakko pistää mini pala juoksukoulusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti