torstai 8. joulukuuta 2011

Tuloksia liikunnalla - asiakkaan kokemus

Kävin tänään ohjaamassa ihanaa vanhempaa rouvaa seitsemättä kertaa. Olemme tavanneet keskimäärin kerran viikkoon ja pyrkineet ensin passiivisuuden välttämiseen ja sitten 2-3x liikuntaan viikossa arkiaktiivisuuden lisäksi.

Rouva on lämminhenkinen ja nauravainen ja tuntuu olevan aina ihanan aurinkoisella tuulella. Silti ennen PT:n palkkaamista ei omaehtoisesta liikkumisesta millään tullut tapaa. Yhdessä rupatellen tehdyt sauvakävelylenkit ovat kuitenkin sujuneet hienosti heti ensikerrasta lähtien ja niiden päälle on ollut ilo rakentaa kotijumppaohjelmaa ja venyttelyohjetta.

Muunmuassa tämä liike kuuluu rouvan kotijumppaan. Gymstick on otettu harjanvarren
korvaajaksi vasta hiljattain, ja toimii!
Hienointa on ollut seurata innon kasvamista. Liikunta ei olekaan enää jotain mihin itsensä täytyy pakottaa, vaan mieli syyhyää lenkille ulkoilmaan. Noidannuolen itsehoitona oli luonnollisesti rauhallista venyttelyä ja kävelyä täyden vuodelevon sijaan.

Tänään sain kuulla parhaan palautteen, jonka PT voi kuulla. "Pakko on silti sanoa, että vaikka tässä on sairastettukin välissä (flunssaa) niin silti tuntuu että oma jaksaminen on parantunut. Jaksan kävellä, puuhastella ja tehdä asioita paljon paremmin. Että kyllä tällä on selkeästi ollut iso merkitys tällä jumppaamisella."

Tällaisia valoilmiöitä pääsee ihailemaan vain ulos lähtemällä
Asiakas on itse tehnyt tulokset, ja omalla sinnikkyydellään sekä tahdollaan toteuttanut oman hyvinvointinsa parantumiseen vaikuttaneen liikunnan. Vierellä on ollut ihana kulkea, ja matkamme taitaa tästä vielä jatkua pitkäänkin. Seuraava aluevaltaus voi olla rohkeuden kasvaessa kuntosali. Nälkä kun tuppaa kasvamaan syödessä ja haasteita ollaan valmiit ottamaan vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti