tiistai 16. lokakuuta 2012

Urheilurintsikoita valitsemassa

Olin lauantaina antamassa treenivinkkejä Koskikeskuksen Intersportissa ja tapasin siellä myös muita esittelijöitä työssään. Päädyin ostamaan kahdet urheilurintsikat, joita päälleni sovitteli Annakaisa. Ihan kädestä, tai liivistä, kiinni pitäen haettiin sopivaa kokoa. Koen että tämä on ainut tapa sovittaa oikein tavalliset tai uheilurintaliivit.

Kuvalähde: Shock Absorber
Jos ette päässeet viikonloppuna käymään, haluan tarjota teille liivien osto-oppaan joka edes vähän simuloi "hovisovittajan" palveluita.

Ihanainen hovisovittajani Annakaisa

1. Tarkista että liivi ei ole liian pieni

 • Dekolteen alueelta ei tulisi pursuta mitään ulos, eikä myöskään kainalon alta
 • Liivin tulee peittää rinnat napakasti asettuen


2. Tarkista että liivi ei ole liian suuri

 • Jos kupit tai muu osa liiviä jää rypylle, on liivi liian suuri
 • Sopiva liivi painaa rinnat vasten rintakehää, kunhan olkaimet on säädetty tarpeeksi kireälle


3. Varmista sopiva ympärysmitta

 • Liian suuri ympärysmitta tuntuu mukavalle, mutta selän kohdalta liivi kapuaa ylös kohden niskaa
 • Sopiva ympärysmitta tuntuu napakalle, jopa hieman ahdistavalle
 • Sovita liivejä AINA uloin hakanen kiinnitettynä. Näin varmistat että liivit ovat pitkäikäiset, ja hieman löystyessäänkin saat ne aina sopivan kireälle


Lisävinkki sovituskoppiin:

 • Pue liivit kuin paita, pään läpi pujottaen. Avaa vain alimmainen (rinnanympärys) hakanen. Tällöin et joudu suorittamaan akrobatiaa muiden hakasten sulkemiseksi selän takana
Jos nämä vinkit eivät täysin auenneet, saat lisätietoja Shock Absorberin omilta sivuilta ja valintaoppaan löydät täältä. Jos tämänkin jälkeen homma epäilyttää, voit antautua "hovisovittajan" hoivaan esim. seuraavissa tapahtumissa:

 • Terveysmessut Helsingissä 19-21.10, Shock Absorberin oma messuosasto löytyy 6a21
 • Mikonkadun Intersportissa Helsingissä 16.-17.11 

ps. Tällaiset minä ostin mustana ja tässä pirteässä kausivärissä

Kuvalähde: Shock Absorber

5 kommenttia:

 1. Suosittelen, parhaat urheiluliivit! Ja pakko saada tuossa kausivärissäkin :)

  VastaaPoista
 2. Nyt kannattaa Katja toimia nopeasti! Kausiväri alkaa olemaan kaupoista loppu :) Terkuin,
  Annakaisa

  VastaaPoista
 3. Ihana Annakaisa :) Mä kävin hakeen viikonloppuna. Mutta nyt kun on asiantuntija linjoilla, oisin kysässyt että onko suosituksia siitä että kuinka pitkään liivit on ns. riittävän tukevia? Eli missä kohtaa tuki loppuu vai riippuuko se käytöstä, käyttäjästä, pesusta yms? Aika tuskin on se mittari, mutta miten voi havaita että nyt on aika hankkia uudet?

  VastaaPoista
 4. Moikka Katja! Shockin liivit ovat mielestäni todella pitkäikäisiä. Paras seulonta liivien tarkastelemiseen on toki silmät, nenä, sormet ja yleinen fiilis liivien ollessa päällä eli urheillessa. Yleistä ns. aikatakuuta en voi antaa mutta tässä vähän suuntaa antavaa vinkkiä ;)

  Käytössä YHDET liivit:
  6-7 treeniä/vko käyttöikä puolisen vuotta
  3-4 treeniä/vko käyttöikä 1-1,5vuotta

  Takahakaset on tällöin kiristetty viimeisiin (kireimpiin) ja liivi tuntuu löysältä eli toisin sanoen elastinen materiaali venynyt maksimiin, eikä enää palaudu. Silloin voi miettiä, että liivit on käytetty loppuun. Tämän vuoksi on tärkeää, että liivejä ostettaessa liivien hakaset on ULOIMMISSA, jotta kiristysmahdollisuutta löytyy :)
  Liivejä tulisi ollakin naisella kierrossa vähintään kolmet kerrallaan. Yhdet käytössä, yhdet pesussa ja yhdet levossa (kuivana kaapissa pari päivää, jolloin elastinen materiaali palautuu tiiviiksi). Näin jokaisen liivin käyttöikä pitenee!

  Auttoiko tämä Katja asiaa?

  -Annakaisa

  VastaaPoista
 5. Kiitos Annakaisa! Kyllä todellakin auttoi. Liivejä on kyllä melko monet, mutta olen aika huono heittämään niitä pois. Taas kun on uudet liivit, huomaan, että olisi aika luopua niistä parista vanhemmista pikku hiljaa...

  VastaaPoista