tiistai 19. maaliskuuta 2013

Gymtec/ Sportec/ Fysiotec messuilla

Viime viikon torstaina ja perjantaina oli Messu- ja urheilukeskuksen (entisen Pirkkahallin) salissa yhdistelmämessut liikuntapaikkojen ylläpitäjille, liikunnan ammattilaisille sekä fysioterapian harjoittajille. Sain kutsuja muutamaltakin taholta ja päätin käydä katsastamassa messut. Mukaan lähti Leidin kollega Eeva.

Aluksi messuhalliin saapuessa vastaan tuli koripalloseinä, stadionin lamppujärjestelmä, pisteenlaskunäyttöjä sekä tekonurmikauppiaita. Hieman häkeltyneinä jatkettiin Eevan kanssa peremmälle. Alkoi näkyä isoja hökötyksiä, kehikoita joissa roikkui ihmisiä narujen tai kiipeilypienojen perässä. Olimme kävelleet keskellä uutuustrendiä kuntosalimaailmassa.

Tässä erilaisia askelkyykkyjä Crosscorella
Toiminnallinen harjoittelu, oman kehon painolla treenaaminen, vapaat ja luonnolliset liikesuunnat. Nämä ajatukset ovat taustalla uutuus"laitteissa", joita tuntui olevan tarjolla jokaisen kuntosalilaitevalmistajan pisteellä. Kehikoissa voidaan siis roikkua, kieppua ja temppuilla. Liikkeistä löytyy useita variaatioita, jokaiselle oman kunnon ja taidon mukaan. Lisäpainoksi vaijereihin kiinnitellään painopakkojen sijasta kahvakuulia tai harjoituspari narun toiseen päähän nykimään. Laitteita voidaan käyttää kuntosalilla itsenäisesti tai ohjatussa ryhmäliikunnassa circuit tyyppisesti.

TRX-naruja ryhmäliikunnan tarpeisiin ja Life Fitneksen oma versio treenikehikosta
TRX-naruja on ollut jo aiemmin, ja näistä ryhmäliikuntasovelluksia sekä yksinäiseen puurtamiseen sopivia versioita. Nyt esittelyssä oli kilpaileva tuote Crosscore (markkinoija Fysioline), jossa naru on kiinnitetty väkipyörään. Idea on käsittääkseni siis lähes sama, mutta naru ei isommin jousta (toisin kuin TRX) ja se menee läpi väkipyörästä jonka ansiosta toiseen päähän voidaan lisätä lisäpainoa ja/tai harjoittelukumppani.

Myös pihalle tarjottiin erinäisiä kiipeilytelineitä, crossfitistä tuttuja hyppyboxeja sekä naruja heiluteltavaksi
Qicraft esitteli uutuutena Queenax järjestelmänsä, joka on kiipeilykehikko, johon voidaan liittää vaikka mitä hilavitkutinta. Hilavitkuttimien ansiosta järjestelmällä voidaan kehittää monia ominaisuuksia, ja etenkin suositaan kehon oman painon hyödyntämistä treeneissä.

Queenaxiin voi myös nojailla jutellessa ;)
Spontaanin naurun kirjoitti Fysiolinen hiihtolaite. En löydä masiinaa heidän sivuiltaan, mutta kuvan napsaisin. Laitteessa siis seistään, jalkojen liikkumatta ja työnnellään urissa sopivan korkuisia hiihtosauvoja. Tasatyöntöä voi lykkiä sisätiloissa, näkemättä maisemia ja pääsemättä minnekään. Huh huh... En ole sisäpyöräilyn, soudun tai juoksumattojen fani mutta tämä hiihtolaite tuntui kyllä ihan maailman hölmöimmältä idealta. Minä ainakin hiihdän, koska näen luontoa ja saan nauttia kauniista ja raikkaasta ulkoilmasta. Mitäs olette te mieltä?

Hämmentävä hiihtomasiina

Lisätietoja:

1 kommentti:

  1. Minä muistan nähneeni varmaan 10-20 vuotta vanhan hiihtolaitteen parillakin "väestönsuoja/autotalli" salilla, mutta en ajatellut että sellaisia tehdään edelleen :) niissä vanhoissa laitteissa sauvat oli tosin vain n. 15 cm puikot, joista lähti narut, jotka oli kiinni vastuksessa.

    VastaaPoista