sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hölkkää zombien kanssa nastakengillä

Blogissa on ollut pieni suvanto. Ehkäpä myöhemmin pääsen kertomaan miksi näin on. Nyt päivityksiin kuluneelta viikolta!

Viikonloppuna kävin juoksemassa ehkäpä Suomen talven haastavimmassa kelissä; kevään sulattamia jäätiköitä joiden päällä liukastavaa vettä ja kaikki hiekoitushiekka uponneena syvälle jään uumeniin. Mukana oli icebugit ja korvissa soi harhautus-tehtävä Zombie Run ohjelmasta. Tarina etenee, ja tekee oikeasti mieli mennä juoksentelemaan vaikka päivittäin. Jännittää mitä seuraavaksi juonesta punoutuu auki.
Minun kengät, kuva lainassa täältä

Icebugit ovat siis nastakengät, joista olen kirjoitellut hieman aiemminkin. Minulla malli on Pytho-L Bugrip, koska se on keveä jalassa ja pitää jonkin verran vettä (ja kuraa) ulkona. Voi siis juosta juurikin tällä kevätsäällä kun on märkää ja liukasta. Kevyt kenkä on paljasjalkajuoksuunkin kallellaan olevalle PT:lle ainoa vaihtoehto.

Yritin ottaa kuvaa, kun kuulokkeet oli korvilla ja tarina eteni, ja sain isolla kuvaan piuhan pätkän... 
Mikä sitten erottaa Icebugit tavallisten lenkkareiden nastoituspalvelusta, jota urheilukaupatkin tarjoavat? Pohjan rakenne. Pohjassa on nastoja reippaasti, ja ne sijoitetaan kumipohjaan, joka joustaa nastojen kanssa. Näin lumen ja jään alta pilkistävä kova maa ei aiheuta sitä, että kelluisit pelkkien nastojen päällä. Nastat pureutuvat kovaan jäähän silti tehokkaasti. Ja suoraan ylämäkeen juostessa on kuin kesällä pistäisi menemään. Jos et usko, koita!

Jostain syystä kuvakulma ei kerro kuinka jyrkkä mäki tämä oli. Mutta ylös vaan juostiin että suhina kävi.
Ainut missä pientä lipsumista on havaittavissa on kävellessä. Lenkkarit on selkeästi tehty juoksemiseen, ei himmailuun. Kun kunto pettää ja pitäisi tasaisella kevyesti askeltaa ei paino riitä painamaan pahimpaan jäätikköön nastoja täydellisesti. Silti ne pitävät taatusti paremmin kuin kesälenkkarit :)

Lisätietoja valmistajan sivuilta: http://icebug.fi/icebug/teknologia/

1 kommentti:

  1. Musta tuntuu ihan normaaleillakin kengillä, että juostessa pysyy paremmin pystyssä liukkaalla kuin kävellen... :D Mutta varmaan noi olis paremmat kuitenkin... Ainakin turvallisemmat :)

    VastaaPoista