Valmis annos, oli kuulkaa hyvää! |
Omenahillo
- Omenoita kattilallinen (ehkä kilo) palasteltuina kuorineen
- Vettä niin että omenat nippa nappa peittyvät
- Kanelia 2-3rkl
- Mascobado sokeria (tai esim. palmusokeria, tai jotain muuta valkaisematonta sokeria) 2-3rkl
- Psyllium kuitua 1-2rkl
- Keitä omenoita ja kanelia niin pitkään että omenat pehmenevät mössöksi ja osa nesteestä haihtuu.
- Lisää sokeria maun mukaan, mutta muista ettei sitä tarvita kovinkaan paljoa.
- Nosta kattila liedeltä ja lisää sekoitellen ensin yksi lusikallinen psylliumia ja tarpeen mukaan pikkuhiljaa seuraava lusikallinen. Psyllium vetää keitoksen kasaan yhtäkkiä kun sitä on tarpeeksi.
Paremmat lätyt (2 lättyä)
- 1 banaani (mitä kypsempi, sen makeampi)
- 2 kananmunaa
- 1tl vaniliinisokeria
- kookosöljyä paistamiseen
- Muussaa banaani haarukalla syvällä lautasella.
- Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa rakenne rikki.
- Lisää vielä vaniliinisokeri ja vatkaa kaikki sekaisin hyvin.
- Paista lätyt pannulla kookosöljynokareessa molemmilta puolilta ruskeaksi.
Tarjoiluun lisäsin hyviä rasvoja ja proteiinia pähkinöiden muodossa. Yleensä nautin lätyt runsaiden marjojen kera, mutta tällä kertaa marjoja korvasi iso köntsä omenahilloa.
Tämä erä tehtiin mikrossa |
Energiasisällöt on ollut tapana kertoa, jote tässä niitä
Koko kattilallisessa omenahilloa on kaloreita 473kcal, josta
Proteiinia 2%
Hiilihydraattia 91% ja
Rasvaa 7%
Protskulätyissä on koko kahden lätyn setissä kaloreita 371kcal, josta
Proteiinia 17%
Hiilihydraattia 30% ja
Rasvaa 53%
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti