Siinä se kultainen killutin |
Firmispäivitys, paketti ja kaikki vermeet ja sitten tavoitetta asettamaan. |
Joskus muoto voittaa toiminnallisuudet (form over function), mutta tässä tapauksessa muotoilu tukee toiminnallisuuksia. Tykkään ihan hulluna eleettömästä led-kellotaulusta joka näpäyttämällä näyttää aktiivisuustason ja perään kellonajan. Toki toivoisin että joskus kelloa katsoakseen siihen toimintoon voisi oikaista eikä masentua surkeista aktiivisuuslukemista tai odottaa kellon ilmestymistä.
Misfit Shine mittaa aktiivisuutta pisteiden muodossa ja nämä pisteet on käännettävissä askeleiksi tai liikuntamääriksi ajallisesti mitattuna. En oikein älyä miksi systeemin pitää kehitellä jotain omia "pisteitä". Itselläni appiksen pisteet on pysyvästi käännettynä askeleiksi, jotka ovat vertailtavissa johonkin minkä älyän ja tunnen entuudestaan.
Itselläni tavoitteena on 1000 pistettä, joka on noin 8500 askelta tai 1,5 tuntia kävelyä tai 45min uintia. Äidille laitettiin pienempi tavoite ja voi sitä riemun määrään kun tavoite on päivittäin täyttynyt. Kun tavoite täyttyy kaikki pienet led lamput syttyvät ja vilkkuvat hetken. Lisäksi appikseen ilmestyy pokaali käppyrän päälle. Ja vaikka tavoite olisi täyttynyt voi liikkumista jatkaa ja ansaita lisää pokaaleita jokaista 500 pistettä kohden. Meiläläisen 1000 pistettä täyttyy sitten harvemmin kuin päivittäin... Pitäisi petrata aktiivisuutta toden teolla.
Mittari tunnistaa suhteellisen automaattisesti aktiivisia hetkiä, mutta "lajivalikoima" on todella suppea. Mailapelit, pyöräily, uinti ja aktiivinen sekä erityisen aktiivinen kuuluvat "lajeihin". Muiden aktiivisuusmittareiden tavoin perinteinen kuntosaliharjoittelu tai esimerkiksi Bodypump ei laitteelle rekisteröidy kunnolla. Eihän siinä tavallaan tehdä erityisen paljon liikkuvaa treeniä, vaan ollaan suorituspaikalla ja suoritetaan joskus lyhyitäkin sarjoja. Toisaalta kolme kertaa näpäyttämällä voi koittaa kertoa laitteelle että aloittaa treenin. Minä olen aina unohtanut tämän, ihan joka ikinen kerta. Koska Misfit tunnistaa aktiivisuuden silti automaattisesti tämä ei ole haitannut.
Kun katsotaan yleistä kuvaa esim. viikon syklissä voidaan unestakin antaa tarkempia detaljeja ympyrää näpäyttämällä. |
Saman vuorokauden aikana aktiivisuusmerkintöjä voi muokata tai jopa lisätä. Hassua että vuorokauden vaihtuessa editointimahdollisuus poistuu. Jos itseään haluaa viilata linssiin se taatusti onnistuu vaikka laitteessa tällainen toimintorajoitus onkin. Joskus kun ei vaan jaksa säätää jää muistiin ihan ihme aktiivisuustasoja ja niille ei sitten mahda mitään. Statistiikkanikkari minussa ahdistuu tästä suunnattomasti.
Tässä aktiivisuusmittarini koittaa kertoa että kello on 9.55 |
Eleettömän mittarin takaa löytyy logo ja klo:12 paikan osoittava merkki |
Mutta tässä on laitteen isoin hölmöys. Unikäppyrät näyttävät täyttä nollaa uniaikojen editoinnin jälkeen. Ihan täyttä idiotismia!!! Mihin se appikseen tallentunut tieto häviää kun aloitus ja lopetusaikoja muokkaa? Ei mahdu minun kallooni. Olen jättänyt sitten vaan editoimatta. Epäjohdonmukaisuudet unidatassa johtuvat usein vessareissusta johon on kulunut kauemmin kuin 5 minuuttia ja/tai se on tapahtunut aivan liian lähellä heräämisaikaa.
Kun luin tämän arvostelun itsekseni huomasin että olen haukkunut laitteen jota kuitenkin kovasti rakastan. Krhm... joko tämä kertoo meikäläisen kaksijakoisesta persoonallisuudesta tai siitä kuin onnettomia muut testaamani laitteet ovat olleet. Tämä on sentään vain näytötön suhteellisen kaunis patterilla toimiva vekotin. Silti se on nykyisistä laitteistani ehdottomasti paras. Go figure :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti