keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Mitenkä kirjoitetaan e-kirja?

Olen kuullut huhua että moni teistäkin on miettinyt kirjan kirjoittamista. Meikäläinen mietti pitkään itsekseen, kunnes älysi että yksinään siitä ei olisi koskaan tullut valmista.

Ensin oli tarve kirjoittaa, koska nykyinen kirjatarjonta ei vastannut sitä mitä minä olisin halunnut kirjojen sisältävän. Halusin että olisi kahvakuulaopas, joka olisi kirja höystettynä tekniikkavideoilla. Perinteiseen paperikirjaan tuon toteuttaminen olisi ollut vaivalloista, joten mediaksi valitsin heti e-kirjan. Halusin, että kyseessä on kirja eikä treenivideo, koska usein sanojen ja tekstin yhdistäminen vain vie hommaa paremmin eteenpäin kuin pelkkä video tai pelkkä teksti yksinään.

Sitten meni valehtelematta rapiat kaksi vuotta ja mietin, että kyllä minä sen tässä ihan just ens viikolla kirjoitan ja kuvaan. Kun sama fiilis oli päällä pari vuotta se alkoi jopa vähän stressata, että tuleekohan siitä koskaan mitään. Tuttavani järjesti E-kirja mastermind kurssin ja mietin käsi nappulalla että lähtisikö siihen mukaan. En lähtenyt, koska tuntui kalliilta. Monta sataa erutoa siitä että minä teen jotain minkä osaisin tehdä yksinänikin?

No sitten meni vielä vuosi ja kirja ei ollut yhtään sen valmiimpi. Lähdin kurssille kiltisti kun se toista kertaa järjestettiin. Ja yllätyksekseni opin jotain ihan muuta kuin kirjan kirjoittamisesta. Opin oman potentiaalin kartoitusta ja huomaamista, opin markkinointia, opin internetin kauppapaikoista, opin asiakkaiden palvelemisesta jne. Opin minä kirjan kirjoittamisestakin. Sain tukea kurssikavereilta ja jopa oman tsempparin joka henkilökohtaisesti potki minut maaliin (Kiitos Kirsi, olet ihan paras!!!). Sain kaiken sen mitä odotin ja vielä ihan huimia määriä muuta tärkeää jota en edes tiennyt tarvitsevani.

Ja nyt ulkona on kaksi kirjaa. Ensimmäinen tavoitteenasettelusta kertova kirja ja toinen ruokavalion analysointiin ja korjaamiseen ohjaava työkalukirja. Näiden kahden avulla takaan että saat paremman jaksamisen omaan arkeen pienillä muutoksilla kuin huomaamatta. "Parempi Sinä" odottaa parin klikkauksen takana :)

Jos taas tahdot kirjoittaa oman kirjan, voin lämpimästi suositella katsomaan seuraavat neljä täysin ilmaista videota joissa saat osan kirjakurssin juttuja ihan ilmaiseksi. Katso videot järjestyksessä ja katso ne vaikka kaikki kerralla, koska ne ovat kaikki nyt julkaistu.

Tsekkaa videot ekasta lähtien tämän linkin takaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos Taina, kiitoksista. Oli ilo auttaa! :) Itsekin kirjaprojektissa mukana olleenva täytyy sanoa, että kyllä se vaan kaverin selkään taputtelu (ja kevyet potkut persuuksillekin) auttavat eteenpäin. Ja Tainan lähestymistavasta Tavoitteet ja motivaatio -kirjassa voin sanoa, että maalaisjärkistä, helposti luettavaa, ilman turhia kikkailuja tai pätemisiä Taina osaa pukea asiat oikeiksi sanoiksi ja saada ajattelemaan. Itselläkin täynnä olevat "tavoitteenasetteluputket" ovat edelleen mielessä. :)

    VastaaPoista