keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Mitä lahjoja ehdit hommata vielä tänään pukinkonttiin?

Onko linjoilla ketään jonka joulu on yllättänyt ja nyt on ilmoilla pientä itkunsekaista paniikkia? Täälläkin on yksi, mutta toimet on aloitettu. Ajattelin jakaa selvitystyöni tuloksia myös sinulle ja heittää lisäksi omat jouluiset salamatarjoukseni linjoille.

Jos lahjan saaja arvostaisi jotain lehteä, tai tilaa valmiiksi jo jotakin aviisia....

Maksa olemassa olevaan tilaukseen jatko/ Hommaa (määräaikainen) lehtitilaus. Halvimmalla pääset, kun kurkkailet erilaisten bulvaanien tarjouksia (esim. Lehtiapaja, Lehtikeisari, Lehtikuningas) tai mene suoraan lehden kustantajan verkkokauppaan. Näistä kaikista saat lahjakortin tulostettavassa formaatissa jos oma taiteellinen lahjakkuus ei juuri nyt syki ja voit verkkopankissa maksaa lehtitilauksen vaikka vielä jouluaattoaamuna.

Sporttisesti suosittelen Sport tai Hyvä Terveys lehtiä joita itse olen tilannut tai tilaan. Fit on kanssa hyvä, vaikka välillä tuntuikin ulkomaankielestä käännetyltä julkaisulta.

Jos lahjan saaja on vailla harrastusta tai tarvitsee lisätönäystä harrastuksessa aktivoitumiseen...

Osta sarjakortti uimahalliin, kuntosalille tai jumppaan. Suurin osa kuntosaliketjuista ei tällaisia myy, mutta pienemmät yksityisyrittäjät kyllä. Kaupungin saleille pääsee ainakin Tampereella ihan vilauttamalla älykorttia (=bussikortti) ja saldoa veloitetaan samalla tavalla uimahallin kassalla. Älykortin voi nykyisin ladata netissä, joten avoinna olevia latauspisteitä ei tarvitse etsiskellä. Toisaalta voit myös antaa rahalahjoituksen ja spesifioida mihin tarkoitukseen se olisi hyvä käyttää.

Suosittelen myös ajan lahjoittamista, seuran tarjoamista ja omaa aktivoitumista. Anna äidille lenkkikaveri itsestäsi ja lupaa viikottaiset sunnuntaikävelyt tulevaksi 2kk ajaksi? Lupaa mennä veljenpojan kanssa geokätköilemään kerran?

Jos lahjan saaja on innokas penkkiurheilija...

Osta liput jääkiekkomatsiin paikallisen liigaseuran peliin. Lähde itse seuraksi. Tai jos kannattaja on tosifani, tarjoa vieraspelimatkan kuljetukset ja tarjoilu ja ehdota että molemmat kustannatte oman pilettinne ja valkkaatte pelin yhdessä.

Toisaalta penkkiurheilija voisi syttyä urheilutapahtumista joissa voi osallistua. Jumppapeppujen kokoontumisajot (terkkuja termin lanseeranneelle Kristalle!) voivat olla positiivisesti yllättävä hankinta. Tampereen seudulla alkukaudesta löytyy esim. NRJ Workout GLOW (20.02.2016), Manic Run (10.01.2016), sporttiset hyvinvoinnin messut Get Up! (16.-17.01.2016) sekä liikunnan ammattilaisille suunnatut messut SGGF (18.-19.3. 2016).

Jos lahjan saaja haluaa oppia jotakin uutta...

Ehdottelen e-kirjoja jokaiseen makuun. Nämä kirjat kulkevat mukana aina ja kaikkialle, kunhan jokin päätelaite on mukana. Suurinta osaa voi sujuvasti lukea jopa kännykästä, mutta helpointa on lueskella lukulaitteesta tai vaikkapa tabletilla.

Englannin sujuessa on Amazon aikamoinen aarreaitta erilaisten opusten suhteen. Elisa Kirja kotimaisista palveluista on ollut itselläni käytössä ja kirjahyllystä löytyy sporttisia opuksia perusproosan lisäksi, mm. Kestävä muutos (Mikko Nummenmaa & Lasse Seppänen) ja Teholaihtuminen - hyppynarukuuri ja 100 muuta konstia (Varpu Tavi).

Omia e-kirjoja olen julkaissut kaksin kappalein. Ja joulun iloksi tein niistä tarjouksia. Käy kurkkaamassa molempien kirjojen paketti täältä, Syö mielelläsi oikein kirjan tarjous tästä ja Tavoitteet ja motivaatio kirjan tarjous täältä.

Verkkokurssit ovat yksi hyvä ostos. Kotisohvalla voi opetella nykyisin vaikka mitä. Mietin itsekin verkkokurssien tekijäksi ryhtymistä. Millainen kurssi sinua kiinnostaisi?

Jos lahjan saaja tahtoo parantaa omaa hyvinvointiaan...

PT-paketteja voit tietenkin ostaa ottamalla yhteyttä minuun. Joskus voi tuntua että tällainen lahja on tungetteleva ja vihjaa että lahjan saaja ei ole parhaassa kunnossa. Vaikka tämä olisi tottakin, voi homma tuntua ikävältä. Mitä jos ostaisitkin parivalmennuksen ja tulisit itse lahjan saajan mukaan treenaamaan? Itselle parempi kunto, kaverille kanssa.

Paritreenipaketti joulupukin konttiin sisältää kahdet yhteistreenit ja kustantaa 2x75€ (sis. alv 24%). Treeneissä liikutaan tavoitettanne tukevalla tavalla sisällä tai ulkona noin tunnin ajan. Tämä tarjous vain blogin lukijoille. Pistä viestiä osoitteeseen taina@moveme.fi

Teen myös Firstbeat hyvinvointianalyyseja ja vuoden 2015 loppuun asti on voimassa älyttömän halpa tarjous blogin lukijoille. Mittaukset tulee suorittaa helmikuun 2016 loppuun mennessä ja osto siis kuluvan vuoden loppuun mennessä. Minua ja mittareita on rajallinen määrä, joten mittausaikaa varatessa toimii periaate "first come, first served". Tämä tarjous ei tule toistumaan. Menee mittaukset ihan nahkoineen, mutta menkööt. Joulu ja ihmisillä hyvä tahto :)

Firstbeat hyvinvointianalyysin tarjous blogin lukijoille.

Nyt sitten vaan shopshop ja joulurauhasta nauttimaan kotisohvan turvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti