maanantai 13. helmikuuta 2012

Uimakoulussa

Tänään alkoi Tampereen kaupungin järkkäämä aikuisten tekniikka uimakoulu. Toteutuspaikkana oli Kalevan uintikeskus ja minä olin altaassa tikkana jo 15 minuuttia etukäteen. Altaan vesi tuntui hyytävältä, kun pari viikkoa on lilluteltu 29 asteisessa merivedessä. 26,5 astetta on siihen nähden vähän.

Tämä kuva lainattu Portsuakirjastoilta
Lähdettiin liikkeelle tarkastamalla potkutekniikkaa ja ylipäänsä uintiasentoa liukumalla mahallaan ja selällään kelluttavaa lautaa apuna käyttäen. Potkuja otettiin mukaan ja koitettiin tuttuun tapaan potkia koko jalalla, ei taivuttaa polvea. Tämä on asia, jonka jokainen snorklaaja tai laitesukeltaja oppii ennenpitkää. Koko jalkaa hyödyntävä potku on tehokkaampi ja pitää kehon virtaviivaisempana suhteessa veteen.
Tämä kuva lainattu Portsuakirjastoilta
Sitten aloitettiin hengitysharjoitukset tyhjentämällä keuhkot ilmasta ja istumalla pohjaan. Kuin lasten leikkiä sukeltajalle, nosteenhallinta kun tehdään pääosin keukoilla. Mutta sitten eteen tulikin tenkkapoo. Vaikka osaan vettä täynnä oleva maski päässä hengittää hienosti vain suun kautta, niin sama ei onnistunutkaan pelkät uimalasit päässä. Aina kun happea piti vetää sisäänpäin kainalon alta sainkin lopputulokseksi suullisen vettä ja nenän täyteen vettä. Ja vaikka kuinka hinkkasin tätä asiaa, niin nenä ei ymmärtänyt pysyä kiinni ja suuhun etsiytyi paljon enemmän vettä kuin ilmaa.

Harmillista, mutta täytynee ottaa miehen nenäklipsi mukaan ensi kerralle. Pitää harjoitella hengittämistä tarkemmin itsenäisesti ja vähän myöhemmin. Tiedän, että homma on täysin mahdollista, mutta tänään aivoilla ei kertakaikkiaan riittänyt asiaan paukkuja. Seuraava puolituntinen on jo torstaina. Odotan innolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti