sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Testissä Cross training keskus Tampereen Nekalassa


Olen löytänyt itselleni aikuisten pallomeren. Tampereella Nekalassa toimintansa juuri aloittaneelta Cross Training keskukselta. Paikka kirvoitti iloiset hihitykset ja vihdoin pääsin tekemään vatsalihasharjoituksia, joissa paukutan pallolla seinää, omin kaksi jumppapalloa ja kukaan ei katsonut pahasti. Tässä mielessä siis upea paikka!

Miellyttävät aulatilat
Tilat ovat ihan pränikät, teollisuushallimaiseen tilaan remontoidut. Pukuhuoneista tuli elävä mielleyhtymä ala-asteen pukuhuoneisiin. Karut mutta toimivat ja ehdottomana erona se, ettei suihkutiloissa haissut viemäri. Ryhmäliikuntatiloista ei löydy musalaitteita tai peilejä. Tästä ehkä lisää myöhemmin, nyt tyydyn sanomaan että hassua ettei omaa tekniikkaa voi peilistä vakoilla. Ehkäpä peilin virkaa toimittaa valmentaja, joka tunnin vetäjänä ei tee mitään muuta kuin valmentaa osallistujia.


Voit kävellä käsilläsi puolapuille tai köyden luokse. Ei uskallettu koittaa köysikiipimistä. Minä osaan toistaiseksi vain seistä käsilläni. Kävely ei onnistu...
Kun saavuimme kaverin kanssa vastaanottoon ilmaantui lähes välittömästi kulman takaa Jouni Viitanen, joka paikkaa pyörittää. Koska pyörimme ilmeisen neuvottomina hallin suulla, hän lupasi auttaa ja kehittää meille treenin. Treeni koostui kolmesta liikkeestä: soutu, vatsarutistus ja punnerrus. Testattiin myös syväkyykkyä painonnoston tekniikalla (varpaat ja polvet reilusti auki) ja kaverini totesi välittömästi, etteivät polvet kipeydy tällä tekniikalla ollenkaan.

Kahvakuulia joka makuun
Salin keskeltä löytyy rivistö tällaisia roikuntatelineitä
Soutua piti tehdä aina 250 metriä, vatsarutistuksia 15kpl ja punnerruksia alas asti 5kpl. Alas asti tarkoittaa siis että rintakehä maahan saakka. Vatsarutistuksissa jalat tuettiin painojen alle ja alaselän alle laitettiin kaareva lauta, jonka ansiosta suora vatsalihas saadaan esivenytykseen ennen rutistusta. 10minuuttia kisana tätä kolmen liikkeen patteria ja tarkoituksena selvittää kumpi ehtii enemmän suorituksia. Taisin ehtiä 15 sekuntia soutaa pidempään kuin kaveri. Uskomatonta kuinka nopeasti sitä voikaan soutaa! Jäin aina soutuosuuksissa jälkeen ja jouduin hullun raivolla kirimään vatsoissa ja punnerruksissa. Jälkikäteen selvisi, että Katja vähän himmaili, kun ajatteli ettei sunnuntaina kilpailla tosissaan.

Vatsalihaspatteristoa vääntämässä
Lopulta löysimme vielä vastaanoton nurkkauksesta oven, ja sen takaa kiipeilyseinän. Kuulemma huone on lapsia varten, mutta seinä kestää myös aikuisen. Välittömästi seinälle kikattamaan. Kun metrin nousustakaan ei tuntunut tulevan mitään, siirryimme kotia kohden.
Seinillä on iskulauseita, jotka potkivat ihmistä eteenpäin
Vapaita painoja ja säädettäviä penkkejä
Kaikenkaikkiaan erilainen elämys, ja palaan taatusti testaamaan ryhmäliikuntatarjontaa sopivassa raossa. Henkilökunta oli avuliasta ja osaavaa. En tiedä sopisiko itselleni siirtää kaikki harjoittelu tänne. Tunnen, että mieluummin teen osan harjoittelusta toiminnallisena ja/tai cross fit tyyppisinä harjoitteina. Osan aikaa haluan edelleen punnertaa aerobicissä ja käyttää kuntosalin taljalaitteita. Mutta teille, jotka haette aerobisen osuuden mieluiten ulko- tai joukkuelajeista ja haluatte tehokkaan lihaskuntotreenin luonnollisia liikeratoja kunnioittaen... Tässä voi olla paikka teille.

Lasten kiipeilyseinä, jonka me toki testasimme myös!

1 kommentti:

  1. heh :D Pallomahailut oli ihan kaikkein kikatuttavinta. Ja melkosen tärinän jalkoihin toi soutu toi, enpä olisi uskonut. Ja se himmailu, ainoastaan niissä vatsalihaksissa kun emmää oikein niin kun sit niin... selityksen makua ;) Punnerruksia ois saanut tehdä enempi kun 5 ja niinhän mä vahingossa teinkin. Hauskaa oli!

    VastaaPoista