torstai 2. elokuuta 2012

Musa luuhun ja et jää auton alle

Nyt on testattu nämä "bone conduction headphones" vermeet, eli musiikkia suoraan luuhun välittävät kuulokkeet. Nämä kuulokkeet eivät sijaitse korvassa, vaan korvan edessä olevan luun päällä. Tähän kohtaan välitetty ääniaaltojen värähtely kuulostaa ihan siltä kuin olisi kuulokkeet korvissa. Samaan aikaan kuulee silti ympäröivät äänet, kun mikään ei peitä korvaa.

Lähdin lenkille ja törkkäsin musat soimaan. Aiemmin olen juossut nappikuulokkeet korvissa. Tämä on tarkoittanut johdon asettelua ja ennenpitkää aina toisen kuulokkeen toistuvaa tippumista korvasta. Ensimmäistä kertaa minulla oli kuulokkeet, jotka tulevat niskan taakse ja periaatteessa puristuksen voimalla pysyvät paikoillaan. Tykkäsin.

Kuva lainassa Atershokzin sivuilta
Näiden kuulokkeiden mukana tulee johdossa roikkuva neliskanttinen mollukka josta voi säätää äänenvoimakkuutta ja pistää laitteen päälle ja pois. Tuo mollukka olisi ärsyttävä, ellei sen mukana tulisi klipsua jolla sen voi kiinnittää vaatteisiin. Löysempien vaatteiden kanssa tuo voisi silti kolkottaa ikävästi, mutta itse klipsautin sen urheiluliivien kylkeen ja hyvin pysyi.

Nämä kuulokkeet vaativat toimiakseen virtaa. Onneksi niitä voi ladata tietokoneen usb-portin kautta, eikä pattereita tarvita. Ainut mikä jäi mietityttämään oli desibelit ja mahdolliset kuulolle aiheutuvat vauriot. Eli voinko aiheuttaa liian kovalla teholla itselleni kuulovaurion?

Lenkillä oli hyvää se, että kuulin autot ja pystyin varomaan. Toisaalta kuulin autot ja ne suoraan sanoen ärsyttivät. Harmi että tämänkertainen reitti pääosin kulkee lähellä autoteitä. Linnunlaulu ja metsän humina olisi sopinut paljon paremmin lenkin vauhdittajaksi.

Minun laitteeni on Aftershokz firman tekosia, ja näitä ei saa ostettua suoraan heiltä Suomeen. Tilasin omani Amazonin UK verkkokaupasta.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen, enpä ollut moisista ennen kuullut. Hyvin vaihtelevat näkemykset ja kokemukset Amazonin verkkokaupan arvosteluissa vain arveluttavat kestävyydestä, istuvuudesta ja äänen laadusta. Toivottavasti pääsen näitä joskus kokeilemaan jossain kaupassa, kokeilematta en uskalla tilata.

    VastaaPoista
  2. Sut on haastettu blogissani :) http://inmotionblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista