keskiviikko 29. elokuuta 2012

"-ton" elämä

Blogi on viettänyt hiljaiselämää. On ollut paljonkin kirjoitettavaa, ajatuksia ja asioita muttei ole ollut aikaa ja välillä ei ole ollut kertakaikkiaan jaksamista. Elämä, joka on maidoton, kauraton ja kananmunaton on ollut hetkittäin iloton. Varsinkin kun lisätään gluteiiniton, para- ja maapähkinätön, manteliton, maissiton sekä ruis- ja vehnäkielto (myös durumvehnä) niin moni kysyy mitä minä sitten SAAN syödä. No en ainakaan perunoita tai riisiä... Unohtuivat äskeisestä listasta.

Hetkellinen kuoppa mielialassa, johtui aluksi siitä että mietin kaikkea mitä en saa tehdä. Takaan sen johtuneen myös siitä faktasta että aluksi jäi syömättä, kun tuntui ettei aamiaiseksi tee mieli riipiä kanafilettä. Ruoka pyöri mielessä koko ajan, oli jatkuvasti huutava nälkä ja ympärillä tuntui olevan vain kiellettyjä ruoka-aineita.

Valo tunnelin päässä alkoi paistaa kun sain väännettyä hirssistä kohtalaista puuroa. Seuraava pilkahdus tuli kun löysin maustamatonta soijajogurttia kaupasta. Viimeisimpänä viritelmänä on tattariuunipuuro, joka sekin on kohtalaista. Ei kaurapuuron veroista, mutta kuitenkin jotain ihan muuta kuin kalkkunaleikkelettä pelkällään.

Nyt kun välipaloille on taas sisältöä, on verensokeri tasaisempi ja fiilis reilusti parempi. Olen oppinut jälleen kerran hakemaan vaihtoehtoja ja kokeilemaan rohkeasti uutta. Tästä riemastuneena jaan hirssipuuron ohjeen. Alkuperäinen versio ystävältäni Sonjalta, jonka blogin löydät täältä.

Hirssipuuro

2 dl hirssijyviä (EI missään tapauksessa hiutaleita!!!)
1 litra vettä
2 dl mansikoita TAI 1-2 omenaa paloina
ripaus suolaa

  1. Huuhtele hirssinjyvät kylmällä vedellä ja sitten vielä kuumalla
  2. Laita uunivuokaan (kannelliseen) vesi, jyvät ja palastellut marjat tai omenat
  3. Laita uuniin tunniksi 170 asteeseen
  4. Sammuta uuni ja anna hautua aamuun asti uunissa jälkilämmössä  • Ohjeella tulee nelisen annosta. 
  • Koko setin kalorit on 406kcal, josta 
  • 10% proteiinia, 
  • 81% hiilihydraattia ja 
  • 9% rasvaa


Yhdessä lautasellisessa siis vain hieman yli 100kcal! Passaa nauttia vadelmamehukeiton kera tai tavallista maitoa tuplat kaloririkkaamman soijamaidon kera. Lämmittäessäsi uudestaan puuroa, voit lisätä joukkoon vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti