Ekat kolme tai neljä päivää tuntui aidosti pahalle ja halusin ihan hillittömästi juuri sitä mitä olin itseltäni kieltänyt. Söin uskomattoman paljon hedelmiä ja etenkin sieltä makeasta päästä. Päärynöitä kului useampikin päivässä. Porkkana on toinen makea tuote, joka on kuitenkin terveellinen. Sattumoisin kaapissa oli vain hieman rihmoittuneita porkkanoita tuon jakson aikana, eivätkä ne olleet kovinkaan makeita vaikka muutaman kokeeksi kuorinkin.
Olen tehnyt havaintoja matkan varrella tuotteista, jotka ovat "viattoman terveellisiä" ja sisältävät ihan hillittömät määrät sokeria. Esim. pussipuuroissa, joissa on kuivattuja marjoja tai hedelmää lisämakua tuomassa on 360kcal/100g ja tästä hiilihydraatteja on 64g, josta sokereita on 18g. Kun yksi sokeripala painaa noin 2,6g, on 100g puurojauhetta noin 7 sokeripalaa. Annos on 35g, mutta siitä tulee niin pieni liru puuroa että minä käytän usein kaksi pussipuuroa. Syömällä kahden pussin annoksen puuroa saan ilman mitään lisukkeita jo 12,6g sokeria tai 4,8 sokeripalaa. Jos joku tarjoaisi aamulla lautasella noita sokeripaloja tavallisen puuron vieressä en taatusti söisi.
Tässä kasalla 18g sokeria eli 7 sokeripalan verran (koska meillä ei ole palasokeria...) |
Tässä 7g sokeria eli vajaa 3 palaa. |
Mustikassa, joka on poimittu metsästä itse on 100g energiaa 44kcal. Hiilihydraattia marja sisältää 6,4g, josta sokeri muodostaa koko osuuden eli noin 2,5 sokeripalaa. Haluan huomauttaa, että tämä on täysin luonnollista sokeria, ei valkaistua ja käsiteltyä lisättyä sokeria. Marjoja harvemmin koko 100g laitan puuron päälle, arviolta 50g on lähempänä totuutta. 50 grammassa mustikoita on reilu 1 sokeripala.
Lähteinä käytetty Finelin tietokantaa ja valmistajien ilmoittamia tietoja (Raisio)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti