maanantai 25. helmikuuta 2013

Fit-lehti arvioitavana

Lähtiessäni tällä kertaa matkalle, ajattelin ottaa kirjan sijasta mukaan läjän lehtiä urheilun maailmasta. Muutaman kotimaisen näistä ajattelin arvioida teidän iloksenne. Ensimmäisenä vuorossa Fit-lehti.


Asiaa, hömppää, matkajuttu, ruokaohjeita ja hyvin kiteytettyjä asiajuttuja päivän polttavimmista kysymyksistä. Käsiteltyä tulivat niin palautuminen, uni, tyhjän vatsan aamuaerobiset ja crossfit tyylinen jumppa. Näyttäisi, että lehden toimitus on faktoista ajantasalla, mutta pystyvät kirjoittamaan juttuja joita voi lukea sellainenkin henkilö jota tieteistarinat eivät kiinnosta. Viesti välittyy ja monesti tarjolla on havainnollistavia taulukoita. Kansantajuistettua tiedettä. 

MoveMe ei voi sen sijaan kiittää taittoa, koska jotenkin tuntuu että hajalleen taitetut kuvat ja tekstit on välillä vaikea yhdistää toisiinsa. Muutamassa jutussa taiton ansiosta oli listattuna eri tietoja keskenään verrattavissa olevista tuotteista, esim. proteiinipatukoissa. Lisäksi en mitenkään tajua miksi naisille suunnatuissa liikunta- ja terveyslehdissä pitää olla järisyttäviä selviytymistarinoita. Tämä tuntuu kuuluvan genreen "naistenlehdet" riippumatta siitä mitä naisille halutaan pääosin kertoa. Kaikki kunnia selviytymistarinan tähdelle, mutten millään älyä miten alopecia (sairaus, jossa kaikki karvoitus lähtee) liittyy liikuntaan? Ehkä se sitten on osa täydentäviä laatusanoja lehden kannessa eli "hyvä olo", "ravinto" tai "terveys"?


Kelpasihan tätä lukea koneessa, mutta parhaimmillaan lehti oli sukellusvälipäivänä altaalla. Anteeksi, en vaan voinut välttää tätä sivuhuomautusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti