Aluksi oli todella hankalaa pari päivää. Mutta juuri tämän hankaluuden vuoksi hommaan aluksi lähdin. Tarkoituksena oli taittaa makeanhimolta selkä ja siirtyä seesteiseen syömiseen joulun hässäkän jälkeen. Sokeri on todella koukuttava aine ja mitä enemmän sitä syö, sitä enemmän sitä tekee mieli. Toisaalta, kun aineesta vierottautuu kokonaan sitä lakkaa tekemästä mieli. Neljännen päivän iltana en kolunnut enää kaappeja kotona sokerituskassa.
Tämä on Patric Q:n kuva (jakoon on lupa) |
Aluksi mentiin 15,1 palassa |
Lopuksi vain luontaisia sokereita täysmehusta ja rusinoista |
Loppua kohden heikot hetket tulivat vain silloin kun edessä oli tuoksuvaa pullaa tai suklaata, jota joku toinen söi ja kehui ääneen. Mutta pysyin lujana, myös kavereiden juhlissa jossa tarjolla oli ihanan näköistä mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta. Viimeisellä täydellä viikolla järjestin itse tupperware-kutsut ja leivoin kyllä kavereille karkkitikkareita, jotka maistatin miehellä. Sokerittomuuden ansiosta intoonnuin tekemään myös raakakakkua, joka oli taivaallisen hyvää. Pohjaan tuli manteleita ja rusinoita ja päälle cashew-pähkinöitä, mansikkaa, banaania ja kookosöljyä. Vei kielen mennessään myös muilta vierailta.
Sokeriton tammikuu tuli tiensä päähän jo kaksi päivää ennen tammikuun päättymistä. Keskiviikkona kävin tapaamassa vanhoja työkavereita ja tarjolla oli runebergin torttuja. Hyvällä omallatunnolla pistelin tortun poskeen kahvin kera.
Jatkossa aion välttää mehukeittoja, maustettuja pussipuuroja ja entisestään vähentää limpparin lipittämistä, karkkia ja suklaata. En kieltäydy niistä kokonaan, mutta päivittäistä sokerin ahmimista vältän. Joskus saa luvan kanssa herkutella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti