maanantai 17. kesäkuuta 2013

Aamiaissmoothieita - MoveMe kokkaa

Olen tässä nyt viikon pari totutellut perheeni kahteen uuteen hevosvoimaan. Joo'o, keittiön kilpavarustelu on alkanut ja kaksiheppainen Gizmo on tullut sulostuttamaan miehekkäällä mökällään meidän päiviämme. Toistaiseksi perheen mies on suhtautunut tulokkaaseen epäluuloisesti ja pyytää aina ennalta varoittamaan ennenkuin surautan masiinan käyntiin. Hän lukkiutuu yläkertaan oven taakse ja ihmettelee silti miten hevosvoimat keittiössä voivat olla niin kovaäänisiä. Minua hieman hymyilyttää :)

Mutta ne smoothiet verrattuna edelliseen vähintään kymmenvuotiaaseen monitoimikoneen tuotoksiin! Ei klimpin klimppiä, valmista 35 sekunnissa. WAU!


Tässä muutamia aamiaiskäyttöön, välipaloiksi ja jälkkäreiksi sopivia sörsseleitä ála MoveMe. Mansikka on ollut huudossa, koska sitä on löytynyt isoissa pakasterasioissa pakkasesta vielä. Mutta smoothieinnostus on tuhonnut varaston tehokkaasti. Täytyy käydä marjastamassa jatkossa kaupan pakastealtaassa. Smoothiehin kotimaista marjaa, kun tavaraa ei kuumenneta. Ei pääse listeria yllättämään!

Hetki ennen surautusta


Smoothie 1
1 banaani
1prk maitorahkaa
1rkl psyllium kuitua
1dl rakkaus pakkaus jauhetta
1,5 dl mansikoita (pakasteen liemi myös mukaan)
hyppyselliset (max. 1tl) camucamua, tulsia ja triplahaa

Kaloreita setissä yhteensä 576kcal, joista proteiinia 24%, hiilihydraatteja 51% ja rasvaa 25%. Yhdessä annoksessa puolet tästä ja pari ruokalusikallista mysliä päälle.

Smoothie 2
1 banaani
1 avocado
2dl mansikoita
0,5dl macaa
2tl chlorellaa
0,5dl tocoa

Kaloreita setissä yhteensä 558kcal, joista proteiinia 12%, hiilihydraatteja 52% ja rasvaa 36%

Smoothie 3
2 nektariinia
1 banaani
2 dl mansikoita
1,25dl kaurahiutaleita
kourallinen cashew pähkinöitä
0,5dl rakkaus pakkaus jauhetta

Kaloreita setissä yhteensä 754kcal, joista proteiinia 11%, hiilihydraatteja 59% ja rasvaa 30%

Lusikoitavaan mahtui myös mysliä päälle
Kaikkiin laitettiin lisäksi maun mukaan vettä. Lusikoitava koostumus sai kuorrutteekseen luomumysliä, juoksevammat versiot nautittiin lasista kurkkuun lorottaen. Kaikista ohjeista tulee vähintään kaksi annosta. Jos rasvan määrä huolettaa kannattaa katsoa rasvan laatua. Terveellistä rasvaa kertyy pähkinöistä ja avocadosta.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kokemuksia Gizmosta! Ehkäpä sitä uskaltaa suositella hankintana asiakkaille. Itselläni on ollut Vitamix vuoden verran, eikä vanhoja blendereitä ole tullut ikävä. Smoothie on nyt kirjaimellisesti smooth :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tämä on erikiva vempele edelleenkin. Eli laadukas väline, kun kestää moitteetta tätä käyttöä. Harmi että four sigma foods taisi poistaa masiinan valikoimistaan vuosi takaperin ja keskittyä jatkossa vain foodeihin. Tämä on kuitenkin Vitamixia muutaman satasen halvempi vekotin ja siksi ehkä kannatettava hankinta.

    VastaaPoista