torstai 6. kesäkuuta 2013

Jawbone Up - testausjakson yhteenveto

Tänään tiemme Jawbone Up laitteen kanssa erosivat kun jätin vermeen Varimportin poikien hellään huomaan. Asettamani inaktiivisuusvärinät värähtelivät surumielisesti laukusta, kun pakattu laite odotti siellä paketissa pääsyä takaisin "kotiin" ja seuraavalle lainaajalle.

Oli haikeaa erota, kun laite kerran oli niin fiksu. Ja myönnän, minuun vetosi sen positiivinen, kannustava ja kehuva asenne. "Kuulut parhaaseen 10% UP käyttäjistä viime viikon askelillasi", "Olit aktiivinen 23,6h viimeisimpien viiden päivän aikana. Keep up the good work!". Vapaat suomennokset allekirjoittaneen tekeleitä.

No okei... vaan 40% parhaimmistoon kuuluttiin tällä unimäärällä
No toki sitten voidaan puhua siitä mikä jäi testaamatta, eli kavereiden lisääminen. Miten kaverit olisivat vaikuttaneet tsemppaavaan ilmapiiriin? Olisiko syntynyt kisaa askeleista, kilvoiteltu siitä kuka syö vähiten sokeria ja ramppaa salilla alvariinsa? Ehkä? Tykkäisin jos yhteisistä lenkeistä saisi extra-askeleita. Sellaiset lenkit hoitavat kehon lisäksi tehokkaasti myös mieltä.

Ei saarnaa, ei käskyjä, vaan "tiesitkös muuten"-tyyppisiä juttuja
Ja sanotte mitä sanotte, mutta yksi hyvä ominaisuus on helppo puettavuus ja mukana roikutettavuus. Ainoastaan golffatessa ja kahvakuulaillessa ranneke oli välillä tiellä. Golffatessa se piti pingottaa ylemmäs rannetta, ettei se häirinnyt ranteen asentoa suhteessa mailaa. Kahvakuulaillessa rinnallevedot tekivät kipeitä mustelmia kun kuula runttasi rannekkeen ranteeseen voimalla. Ja ulkonäöltää tuo on kivan näköinen. Voisi erehtyä uskomaan miehekkääksi koruksi.

Akku kestää kymmenisen päivää, ja päivittäisissä datan siirroissa tulee pysyttyä itse kärryillä siitä miten menee. Jos laite päivittäisi itsensä langattomasti jonnekin, tulisi ehkä harvemmin katsottua miltä elo näyttää käppyröiden läpi. Vastaaviin laitteisiin verrattuna langattomuuden puute nostaa akun kestoa ja toisten mielestä aiheuttaa harmaita hiuksia kun pitää olla kokoajan kytkemässä laitetta jonnekin.

Ruokavaliojuttuja
Ruokapuoli oli itselle niin hankala että se jäi pariin kokeilukertaan. Jos oltaisiin jenkkilässä, voisi viivakoodin kautta syöttäminen olla pätevää. Mieluummin syön silti ruokaa jossa tuoteviivakoodeja ei tarvita; tuoretta lihaa, kasviksia, hedelmiä. Sitä en älynnyt kokeilla, miten ruokien valokuvaaminen motivoisi, kun tästä ei millään voi laskea kaloreita, ravitsevuutta tai nälänkarkoitus ominaisuuksia.

2 kommenttia:

  1. Jawbone kiinnostaa kovasti ja olen pohtinut joko sen tai Fitbitin hankintaa. Ymmärsinkö oikein: sanoit, että laitteen tiedot pitää synkata puhelimeen kerran päivässä - onko siis niin, että tiedot eivät säily jawbonessa pidempään?

    VastaaPoista
  2. Moikka Eisu! Esititpä kiperän kysymyksen. Suositellaan synkattavaksi kerran pari päivässä, mutta akku kestää 10 päivää. Googlasin vastauksen, ja tuolla väitetään että UP voisi tallentaa jopa 9kk edestä dataa synkkausten välillä! Aika hurja datamäärä, mutta lienee totta kun Jawbonen henkilökunta näin väittää (lähde: http://forums.jawbone.com/t5/LIVE-UP/How-much-data-can-UP-hold/td-p/48974)

    Se Fitbit on kuulopuheiden mukaan yhtä hyvä (flex versio menee käteenkin kivasti), mutta langattoman tiedonsiirron vuoksi akkua pitää olla parin-kolmen päivän välein latailemassa. Mitä kukin sitten arvostaa, on eri asia :) Ja nämä tosiaan kuulopuheita, en pistä päätäni pantiksi.

    VastaaPoista