perjantai 30. toukokuuta 2014

Bodypump ohjelman numero 90 arvostelu

Jos viimeisimmän kirjoituksen jälkeen jäit nuolemaan näppejäsi ja odottamaan Bodypump ohjelman arvostelua niin tässä se tulee.

Yleisilmeeltään koko Bodypump ohjelma on juhlanumerossaan perinteisimmästä päästä. Pari hauskaa pilkahdusta mahtuu joukkoon. Esimerkiksi kyykyissä Rihannan teknobiittinen biisi "What now" laskeutuu kauniisiin lauluun pohjaaviin sfääreihin. Kyykkybiisi on herttaisen yksinkertainen koreografialtaan, jolloin tehoihin pääsee nopeasti käsiksi ja painoja voi lisätä reilumminkin. Perinteisyys ja yksinkertaisuus ei ole siis suinkaan pahasta, vaan ihan hyvästä.

Kuva lainassa Bodypumpin Facebooksivuilta
Koulutuksessa erityistä huomiota kiinnitettiin rintalihasten treenaamiseen, oikeaan otteeseen ja siihen mikä on hyvä liikelaajuus. Bodypumppia, kuten muitakin LesMills lajeja ohjaa usein joku sellainen jonka pääammatti ja koulutus ei liity liikuntaan. Tämän vuoksi koulutuksissa käydään läpi aina jotakin tarkentavaa tiettyihin tekniikoihin liittyen. Itsellekin on hyvä virkistää ajatuksia näiden osalta ja etsiä tapoja esim. sanoa jokin asia kuvaavammin tai näyttää se paremmin.

Ojentajissa biisinä on hassu "Walk of shame" Pinkin laulamana. Tämä olisi mennyt tiukoissa sarjoissa ihan ohi, ellei siitä olisi erikseen ohjaaja huomauttanut. Ehkä jopa osa reenin tiukkuudesta hukkui siihen kun kuuntelin sanoja ja hihittelin. Suosittelen keskittämän huomion johonkin muualle jos mahdollista, kun kyseessä on itsellesi vaikeampi lihasryhmä tai tiukempi paino. Tekniikka ei saa toki kärsiä, mutta on ihan okei harhauttaa omaa kroppaansa treenaamaan kovemmin.

Hauiksissa saattaa kestää hetken että pääsen yli parin ohjelman takaisesta ihanasta biisistä (boom-boom-boom!). Tuntuu että kaikki muut ovat ihan humpuukia ja surkeita biisejä. Vaikkakin tämäkin on ihan kiva biisi ja edellisessä rytmitykset olivat erittäin oivaltavia. Juhlaohjelmassa on jäätäviä puolikkaita toistoja, jotka tuntuvat siltä etteivät lopu koskaan. Näillä saadaan kesämekkoihin hyvää muotoa haukkarille, suosittelen lataamaan painoja reippaasti heti kun uskallatte.

Hartiakappaleissa on nykyisin keskitytty punnertamiseen. Niin nytkin. Hyvinkin tiukalla elektroniikka potkulla liikutaan myös kappalevalinnan suhteen. Ohjaajavihkosissa kehotetaan monesti antamaan näissä kohdin musiikille tilaa. Tässä kohtaa tuntia näin on helppo tehdä, koska itselläkin alkaa treeni tunnahdella. Omat olkapäät ovat lisäksi se eniten treeniä kaipaava juttu, joten biisin sanoma "practice, practise, PRACTISE!" sopii kuin nenä päähän.

Nickelbackin "How you remind me" venyttelyissa saattaa aiheuttaa pientä mikkiin laulamista. Olen pahoillani jo etukäteen :)

ps. Bodypumpin biisilistan löydät LesMillsin sivuilta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti