tiistai 27. syyskuuta 2011

Mitä minulle jäi kotiläksyksi Functional Trainer koulutuksen ensimmäisestä osasta?

Vaikka hehkutinkin jo kovasti, kuinka hyvä on tanssin karaiseman ihmisen kehonhallinta, niin pakko myöntää että muutama harjoitus minullekin jäi kotiläksyksi. Yllättäen nämä liittyvät hyppäämiseen ja sen hallintaan. Jotenkin voisi kuvitella, että hyppääminenkin sujuisi tanssijalta, vaan eipä se sitten sujunutkaan.

Jos sinäkin haluat oppia hallitsemaan kehoasi ilmassa ja tulemaan fasciaa hyödyntäen maahan menettämättä keskivartalon kontrollia, on tässä sinulle harjoite. Hyppy korokkeelta maahan kääntyen ilmassa 90 astetta. Tarkoitus on pitää kehon neliö (=lonkkien ja hartioiden muodostama suorakulmio) yhtenä pakettina, ponnistaa hallitusti ja etenkin laskeutua hyödyntäen nilkan alueen sidekudosta. Lisäksi tarkastellaan kehon kulmaa, ja vältetään ryhdin pettäminen eteenpäin, ja tasapainon säilytysyritykset suoraa vatsalihasta käyttäen (eli ei rutisteta eteen/ pyöristetä selkää).

Seuraa kuvasarja suorituksesta, treeni-iloa sekä itselle että kanssaurheilijoille kuntosalilla :)
Aloita hartianlevyisestä haarasta ja ponnista suoraan ylös. Katse kannattaa suunnata
silmien tasolle eteen, jottei ryhti painu varpaita tuijottamalla kasaan.
Ilmassa tanssija suoristaa nilkat, muut voivat hypätä rennommin. Käännä koko kehon
paketti kerralla tarkasti 90 astetta oikealle tai vasemmalle. Muista harjoitella molemmat puolet!
Alastulo edestä. Huomaa, että polvi on linjattu jalan kakkosvarpaan suuntaisesti, yläkropan asento on pysty, silmät ovat iloisesti kiinni (pidä omasi auki, se helpottaa pystyssä pysymistä...), ja kädet tasapainottavat virheellisesti edessä. Pyri siis viemään kädet sivuille
Alastulo toiseen suuntaan. Nyt kädet oikein, mutta lantion asento vinossa, eli väärin. 
Alastulossa jätä kantapäät hieman ilmaan ja koita hakea pito ja jousto nilkan sidekudoksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti