perjantai 2. syyskuuta 2011

Sateentuoksuinen aamulenkki

Melkein jo ehdin unohtaa, miksi tykkään sadekeleistäkin. Hetken tuntui siltä, että en rakasta aamulenkkejä. Ja tänään muistin että pidänhän minä kaikesta tästä oikein hurjasti. Muisti palasi pätkittäin aamulenkillä sateentuoksuisessa ilmassa. Miksiköhän olen jättänyt pyöräilemättä töihin sadetta peläten viimeisen viikon? Miksi en ole kyennyt repimään itseäni kahteen viikkoon aamulenkille?

Syynä on uskonpuute ja väsymys. Väsymys vaan kasvaa, jos omista liikuntarutiineista ja happihyppelyistä ei pidä kiinni. Minun lusmuiluani ei voi kutsua edes palauttavaksi treeniviikoksi, koska olen vain haahuillut ees taas, syönyt huonosti ja jättänyt treenejä väliin. Nyt on otettu itseä niskasta kiinni ja otettu ohjat takaisin omiin käsiin!

Eikö olekin houkuttelevan vettä tihkuva ja raikas näkymä?

Suosittelen lämpimästi raikastavia, virkistäviä ja keholle tärkeitä aamulenkkejä. Juosta ei ole pakko, reipas kävely toimii jopa paremmin. Sykkeen ei tarvitse kihota lähellekään maksimeita, ja lenkillä saa järjestellä aivoissaan päivän työlistaa. Aamulenkillä aineenvaihduntasi hörähtää yön jäljiltä taas käyntiin, mutta sitä kannattaa avittaa vesilasillisella ennen ulko-ovesta ryntäämistä. Lenkin jälkeen maistuu aamiainen muuten ihan taivaalliselta, vaikka se olisi sitä joka-aamuista kaurapuuroa :)

6 kommenttia:

 1. Minä yllätin eilen itseni hölkkäämällä kolmen kilometrin lenkin ennen töihin menoa. Yleensä tulee vaan käveltyä koiran kanssa, mutta jestas kun siitä päähänpistosta tulikin hyvä olo koko päiväksi ja vaikutti koiruuskin harvinaisen tyytyväiseltä. :)

  VastaaPoista
 2. Mietin, minkä takia suosittelet aamulenkille lähtemistä ennen aamiaista? Tää taitaa olla ikuinen kaksintaistelu - ilman aamiaista vai aamiaisen jälkeen. Mikä sun näkökulma tähän on Taisku?

  PS. I </3 IE

  VastaaPoista
 3. Rupes muuten niin nyppiin taas toi anonyymiteetti, että asensin tuliketun koneelleni ja kas - taas mennään omilla ;)

  VastaaPoista
 4. Tyhjällä vatsalla on joissakin tutkimuksissa havaittu olevan enemmän rasvaa polttavaa vaikutusta. Vastakkaisia tuloksia on myös olemassa. Tämä ei ole syy, miksi suosittelen tyhjällä vatsalla lenkkeilyä, koska homma on niin epävarmaa :)

  Oikea syy on se, että tyhjällä vatsalla on harvinaisempaa saada kylkeen pistosta ja "kevyempänä" suurimmalla osalla ihmisistä on parempi fiilis lenkkeillä. Jos aamulenkki tuntuu paremmalta aamiaisen päälle, niin kaikin mokomin. Empiirisellä ja täysin subjektiivisella havainnoinnilla olen tosin tullut siihen tulokseen että suurin osa pitää parempana järjestyksenä liikkumista ja sitten vasta syömistä + se aamiainen vaan on aika taivaallista lenkin jälkeen ;)

  VastaaPoista
 5. Ja melkein unohtui vastata Outille: UPEAA!!! Joskus tosiaan kannattaa antautua päähänpiston vietäväksi.

  VastaaPoista
 6. Moikka Taina! Mulla on blogissani sulle tunnustus :)

  VastaaPoista