perjantai 7. lokakuuta 2011

Kahvakuulailu lähtee lentoon?

Tuntuuko sinustakin että kahvakuula mainitaan yhä useammin arkisissa yhteyksissä ja siitä kirjoitetaan lehtijuttuja enemmän kuin hetki sitten? Minusta tuntuu, että kahvakuula on kaikkialla. Homma on nosteessa niin että isompikin rautamötikkä on kohta ilmassa. Kahvakuulailusta on tulossa ilmiö.

Ja mikä jottei. Yllättävän pehmeä, monimuotoinen ja äärimmäisen avaava laji saisi mielestäni tulla jäädäkseen. Toivon ohjaajilta malttia ohjauksiin ja vahvaa tekniikkapohjaa. Toivon, että räjähtävä positiivisuus ja halu pitää ulkotunteja kahvakuulan kanssa saisi hyvän lajin vieläkin paremmaksi ihmisten hyvinvoinnille. Sillä mikä olisi sen parempaa kuin raikas ulkoilma edes tunnin verran viikossa? Eikä pidä väheksyä treeniä, jossa ei tarvitse välittää jos kuula vähän tipahtelee maahan. Rento treeni on usein paras treeni.Olen sopinut syksyksi muutaman yritysdiilin joissa kahvakuula näyttelee suurta tai suurinta osaa. Ihmiset ovat jännittyneen innoissaan, ja tahtovat kokeilla tätä "Venäläistä vankilaurheilua" :) Naisia ja keski-iän ruuhkavuodet ylittäneitä pelottaa usein rouheat välineet ja niiden huikaisevilta kuulostavat painot (8kg on hyvä aloittelijan kuula, jos sormivoimat riittävät sen pitelyyn). Mutta kokeiltuaan moni on valmis vaihtamaan 4kg ajatuksensa suoraan 10kg kuulaan tai vaikka isompaankin. Kuula on keskivartalon laji, liike lähtee sieltä syvältä sisimmästä. Siellä sitä voimaa sitten piisaakin ihan erilailla kuin vaikkapa käsivarsissa.

Tällaisia kuulia tuli tänään vino pino meikäläisen varastoon. Niitä käytetään ohjauksissa,
jotta kaikki voisivat koitta lajia :)
Haluaisitko sinäkin mukaan kuulailemaan? Ota yhteyttä, katsotaan voisiko oman kotisi lähelle perustaa viikottaisen treeniryhmän. Tai perusta kaveriporukan kanssa treenirinki ja tilaa vaikka minut ohjeistamaan kerraksi pariksi. Jatkon voitte treenata oman porukan kesken. Oppi ei ojaan kaada, tai ainakin sinne ojan pohjalle pääsee seisovin jaloin eikä tarvitse naamallaan kurassa rämpiä ;)

Kahvakuulaisin terveisin: Taina, PT joka hetkittäin rakastaa työtään yli kaiken

2 kommenttia:

  1. Niin ja voin suositella Tainaa ohjaamaan milloin ja mihinkä vain kenelle tahansa. Jos joku liike ei meinaa sujua niin Taina ohjeistaa helpomman liikkeen tai pilkkoo liikkeen niin pieniksi osiksi että sen oppii tekemään oikein. Ja jos jostain syystä teet jonkun liikkeen väärin, siihen puututaan heti ettei tule väärää liikemuistia.

    VastaaPoista
  2. Kun meille tuli ensimmäinen kolmiokahvainen kuula vuonna 2004, jouduin jokaiselle selittämään, mikä se on. Nyt kaikki tietävät mikä on kahvakuula.... Edistystä, sanoisin. :)

    VastaaPoista