torstai 13. lokakuuta 2011

Välkyt erottuvat - heijastimet käyttöön NYT

Tässä on aamuna muutamana tullut mieleen, että talvi on tullut ja pimeys myös. Todella harvalla ulkoilijalla on heijastin tai heijastinnauhalla varustettuja ulkoiluvetimiä. Työmatkapyöräilijöillä on kyllä kypärä, muttei valoja eikä heijastimia. Koiranpissittäjistä puhumattakaan!

Kuva lainattu Liikenneturvalta
Muistan lapsuudesta osuvan mainoskampanjan "Välkyt erottuvat", jossa kuusi ihmishahmoa oli painettu mustalla painovärillä mustalle pohjalle. Ihan läheltä katsottuna kaikki kuusi hahmoa näkyivät, mutta kaukaa näistä erottui vain se yksi, jolle oli piirretty heijastimet käsiin ja jalkoihin. Sama totuus pätee edelleen.

Liikenneturvan mukaan vuonna 2005 hämärällä tai pimeällä tapahtuneista jalankulkuonnettomuuksissa menehtyneistä jalankulkijoista yhdeksän kymmenestä ei käyttänyt heijastinta. Arvion mukaan näistä yhdeksästä jopa viisi olisi pelastunut jos heijastin olisi ollut mukana. Siinä riittää mielestäni syytä ja motivaatiota ripustaa heijastin jokaiseen takkiin ja hommata heijastinnauhaa housunpunttiin. Voit katsoa lisätietoa ja heijastimen ripustusohjeita täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti