sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vettä ja muita nesteitä 2-3 litraa päivässä

Tiesitkin varmaan, että terveellistä on nauttia vettä 2-3 litraa päivittäin. Tai siis vettä ja muita nesteitä. Ei kuitenkaan limpparia tai mehuja, koska niissä on paljon energiaa jota aivot eivät välttämättä tulkkaa oikein. Joskus kuitenkin ihan pelkkä vesi tuntuu tympivän ja kaipaisi jotain makua juotaviinsa. Vichy kelpaa monille, mutta esim. itselleni maustetut tai tavalliset kuplavedet eivät oikein uppoa. On myös tutkimuksia siitä, että hiilihappo ei tee hyvää herkälle vatsan tasapainolle ja voi esimerkiksi pierettää.

Perusteetä kankaisissa pusseissa. Kehtaa tarjoilla vieraillekin.
Ajattelin jakaa mitä minä juopottelen päivän mittaan veden lisäksi. Kahvi on diureetti, joten sitä ei tätä mainintaa enempää käsitellä. Mutta tee saa nyt ylistyslaulun monessa eri muodossa.

Tavallinen tee, lämmittävänä hetkenä arjen keskellä. Olen ostanut todella montaa erilaista teetä. Mustaa, vihreää ja sekoitusta sekä myös roibosta joka ei ole tee kai ollenkaan. Ostan irtoteetä ja pusseja, koska eri tilanteissa on helppo sitten sopeutua tarpeen mukaan vain kupilliseen tai koko kannulliseen haudutetua teetä. 
2005 New Yorkista hommattu ER-sarjan muki on tärkeä ja ISO
Tee on perinteisesti maustettu jollain yrtillä tai hedelmällä, mutta jänniä makuelämyksiä tulee eteerisistä öljyistä kuten piparmintusta. Lakritsi sopii teehen myös todella hyvin. Vähän kun söisi karkkia ilman kaloreita! Mukavin tuttavuus aivan viime ajoilta on ruusun terälehdillä maustettu tee.

Tämän teen selostus kertoo, että se maittaa myös kylmänä. Tumma punainen juoma on todella hyvää etenkin kylmänä
Ja jos tuntuu että kuuman teen litkiminen on outoa, eikä sitä voi juoda kuin kupin kerrallaan käännä katse jääteehen. Enkä todellakaan puhu siitä versiosta mihin on lisätty useampi desilitra sokeria. Osassa teepaketteja on vinkattu jo valmiiksi, että tee maistuu hyvälle myös jäähdytettynä. Osan kohdalla pitää vain uskaltaa kokeilla. Nykyään meiltä löytyy jääkaapista aina yksi lasipullollinen kylmää haudutettua teetä. Maku on hyvä ja kertaheitolla voi nautiskella vaikka puolisen litraa teetä jossa on edelleen vain pari hassua kaloria. 

Piparminttuöljy tuo koko suuhun raikkaan tuulahduksen
Hampaiden kunnon vuoksi suosittelen nauttimaan kaikkia vedestä poikkeavia juomia aterioiden yhteydessä. Ei aiheuteta jatkuvaa happohyökkäystä legoille vaan pidetään ne kunnossa. Vettä voi sitten sellaisenaan lipitellä menemään ihan milloin vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti