torstai 9. tammikuuta 2014

Sallitut huijausvälineet kuntosalilla

Olen luomu-ihminen monessa asiassa. Ostan luomua kotiin, mikäli mahdollista ja harjoittelen omin voimin kuntosalilla katsoen karsaasti erilaisia helpottavia välineitä. Kaikenlaisten vippaskonstien vastustamiseen on syynsä. En esimerkiksi halua hyödyntää painonnostovyötä, koska uskon sillä opettavani kroppani toimimaan päinvastoin kuin on terveellistä ja oikein. Vyön avulla opetan keskivartalon lihakset pullistumaan ulospäin (vasten vyötä), enkä tiivistymään rangan ympärille tukirakenteeksi. Voisin ehkä kyykätä reilusti isompia painoja vyön kanssa, mutta haluan edetä omaa kehoa kunnioittaen. Sen sallimassa vauhdissa.

Olen pitkään tuskaillut maastavedoissa sitä, että kropan takaosan lihakset nostaisivat reilusti enemmän kuin mitä hyppysissä tangossa pysyy. Puristusvoima ei kertakaikkiaan kehity samaan tahtiin muun homman kanssa, ja tekee ihan tosissaan kipeää puristaa tankoa. Nyt moni sanoo, että ratkaisu on vetoremmit. Vaan luomu-treenari minussa sanoo, että ei missään tapauksessa. 

Enhän minä näitä muistanut salilla käytössä kuvata, niin tässä kuva pukkarista :)
Vaan nyt on löytynyt minullekin sopiva kompromissi. Hommasin Gazozzilta itselleni rannegripperit. Eli ranteen ympärille laitettavat systeemit, joiden avulla tanko pysyy hyppysissä vähän helpommin. Missään tapauksessa näillä ei saa vetää, mutta otealueen kuminen pinta vähentää tarvetta rutistaa niin kovaa vain pitääksesi tangon luisumasta hikisistä kämmenistä. Ja lisäksi otealue pehmentää ja suojaa kämmenen ihoa. 


Testiajoa on suoritettu nyt pari kertaa, ja nää on hyvät! Edelleen viimeisessä sarjassa saattaa olla että käsien kivun vuoksi homma jää vähän vajaaksi, mutta sitä ennen sarjat pystyy vetämään loppuun asti. Tykkään, eikä tunnu että huijaan. 

Kuva lainassa Gazozin sivuilta niin näette gripperin tangon kanssa kuvassa.
Jos sinä tahdot tämmöiset, niin kipin kopin Gazozin nettikauppaan tai Tampereen myymälään. Uutuutena gripperit on tarjouksessa 39,90€, normaali hinta 49,90€ josta saat MoveMe koodilla -15% siitäkin. Nettikaupasta nuo ovat toistaiseksi loppu, mutta Tampereen liikkeessä voi muutama kappale olla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti