keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden lupauksia

On aina tapana luvata kaikkea vuoden vaihtuessa. Yleensä hieman vastustelen moista, koska mielestäni itsensä kannalta hyödyllisiä päätöksiä kannattaa tehdä joka päivä. Lisäksi uskon, että paineistamalla tammikuu saadaan aikaan vain joukko epäonnistumisia, eikä se motivoi jatkamaan.

Kuva lainassa Heinolan kaupungin sivuilta.
Vaan vuonna 2013 sain jonkun puuskan ja päätin repäistä useammankin haasteen kanssa. Saat tulla mukaan yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin kolmeen niin halutessasi. "Here's how to order!"

Ensimmäinen hassuttelu on Tuoliton tammikuu (linkki vie FB tapahtumaan aiheesta), jonka järjestää niinkin virallinen taho kuin YLEn Prisma ohjelma. Tarkoituksena on simppelisti pyrkiä istumaan mahdollisimman vähän.

Vuosi 2013 todisti sen oikein olan takaa, että istuminen tappaa. Julkaistiin tutkimuksia ja meuhkattiin mediassa. Siksipä siis vältän istumista kaikin tavoin ainakin tammikuussa. Kuka tietää jos joku tapa istumisen vähentämiseksi jäisi pysyväksi herkuksi. Kotona välilevynpullistumainen mies on seisoskellut jo 7kk. Istua ei voi ja makuullakin on vähän niin ja näin. Aion lainata hänen sähköpöytäänsä ja ehkä funtsailla oman työpisteen muuntamista vastaavasti.

Toinen henkisempää laatua oleva haaste on Vihaton tammikuu. Ystäväni starttasi moisen ja koska se oli niin briljantti idea päätin hyökätä täysillä mukaan. Positiivisuutta tarvitsen minä, ja siitä hyötyy koko maailma. Tarkoituksena on olla levittämättä negatiivisuuttaan sosiaalisessa mediassa missään muodossa. Lisäksi jätän omaan arvoonsa kommentoimisen ja linkittämisen vaikka joku on kirjoittanut jotain tosi typerää jonnekin. Koitan viimeiseen asti olla provosoitumatta muiden kommenteista ja asioista, enkä lähde toisen negatiiviseen myllyyn mukaan. Harmistumiseen menee turhaa energiaa, ja jakamalla veetutukseni julkisesti lisään sen voimaa. Siksipä pyrin pitämään mölyt mahassani ja jakamaan maailmalle vain positiivia tuntemuksiani. "Tukiryhmä" kokoontuu täällä, jos FB tapahtumaan liittyminen ei ole sinun juttusi.

Viimeinen, vaan ei suinkaan vähäisin haaste on nimeltään "Projekti 365". Tämän homman suorittamiseen on armollisesti aikaa koko vuosi, mutta tavoitekin on iso. Ryhmän jäsenten tavoite on harrastaa liikuntaa vähintään 365 tuntia vuoden 2014 aikana. Keskimäärin siis tunti päivässä. Kuulostaa paljolta, mutta vapautuneesti saat ihan itse päättää mitä liikuntasaldoosi hyväksyt. Joten töppöstä toisen eteen kauppareissulla tai lenkkipolulla ja avot parempi olo on taattu. Ryhmässä saa kevyesti kerskua ja siten avittaa muita eteenpäin, mutta kisa tämä ei ole.

Näiden lisäksi tulen taatusti haastamaan itseni erilaisiin ihmiskokeisiin vuoden aikana. Tilasin itselleni liikunta- ja ruokavalioaiheisia kirjoja muutamalla satasella myös. Blogivuosi tulee olemaan siis kirja-arvioiden ja tilanneraporttien täyttämää. Koitetaan laittaa lisäksi pari treenivinkkiäkin päiviänne aktivoimaan. Aina saa toivoa mistä kirjoiteltaisiin, joko kommenteissa tai suoraan osoitteessa taina@moveme.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti