sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

SuperTreenit 2014 - Hikeä, hymyjä ja hämmennystä

SuperTreenit on Suomen suurin liikuntatapahtuma. Olin mukana ekaa kertaa ja toki heti vetämässä tuntia osallistumisen lisäksi. Danceholic näki suuren yleisön päivänvalon ja on nyt konseptoitu omaksi tuotteekseen. Jos siis lähisalillesi haluaisit tanssitunnin, voit vinkata ottamaan minuun yhteyttä Danceholicin vaihtelevien ja riittävän haastavien tanssielämysten saamiseksi sinunkin salillesi. Ja jos omistat liikuntapaikan, jonka valikoimasta puuttuu tanssia, ole silloinkin heti yhteydessä minuun. Osoite on tuttu taina@moveme.fi.

Tästä se lähti
Ohjaaja näyttää mallia
Ja me tehtiin perässä
Ehdin osallistua heti aamusta puolikkaalle Fit 4 Jump -trampoliinitunnille ja oli hullun kivaa! Ei mitään tämän videon kaltaista vaan oikeasti tehokasta, motorisesti haastavaa treeniä. Lopun vatsalihaksetkin tehtiin trampalla maaten, joten tunti todellakin oli täysin trampoliinilla vedetty. Yksi biisi oli vuosien takainen combat biisi muistaakseni lähes identtisillä koreografioilla, mutta trampoliinin päällä. Tulee keskivartalolle ihan erilailla haastetta tuosta.

Ohjaajan toimenkuvaan kuuluu myös irronneiden jousien korjaaminen kesken tunnin
Tämän jälkeen suuntasin Maijamäen urheiluhalliin massatunneille, joille paikkavarausta ei tarvittu. Booiaka starttasi haastattelun muodossa, jossa juontaja antoi ohjaajan kertoa lajista vähän enemmän. Isoa lavaa täyttämään oli saatu kivasti lisäväkeä yhden ohjaajan lisäksi taustalla joraavista tanssijattarista. Booiaka perustuu hiphopiin ja yhtenäistä koreografiaa rakennettiin tunnilla pienistä palasista. Välissä jäätiin sheikkaamaan pitkiksikin pätkiksi ja sitten taas tehtiin enemmän koreografiaa. Mihinkään varsinaiseen biisiin koreografiaa ei oltu sovellettu, vaan sitä tehtiin vaihtuviin veisuihin tunnin edetessä.
Booiaka tunnin rakentelua
Matkakaverini olivat olleet samaan aikaan Bootylicious tunnilla, jossa treenin kohteena olivat reidet pakarat ja vatsa. Katja kirjoittanee raporttia tuosta tunnista omaan blogiinsa nimeltä Kuntoa Elämään. Olkoot tämä julkinen painostus ;)

Väkeä piisasi
Booiakan jälkeen oli tarkoitus mennä jonnekin, mutta juuri sillä hetkellä en enää muistanut minne. Otettiin siis minulle (herkkukassini jo noutaneelle) pätkä uutta Bodycombattia ja matkakumppaneilleni kassin nouto ja luova tauko. Tässä kohden myönnän että oma herkkä luonteeni ei kestänyt jatkuvaa potkujen ja lyöntien sovittamista tiheään osallistujajoukkoon sopiville etäisyyksille ja puolivälissä tuntia karkasin tuntilaisten joukosta pois. Kun on tottunut tekemään tätä lajia kunnolla, ei sitä oikein pysty 30% tehoilla tekemään. Jopa kanssaohjaajien kansoittamissa jatkokoulutuksissa on tilaa enemmän vaikka väkeä on paljon. Epäilen syyksi kaikkien samantasoista tekemistä.

Loppuun asti trampoliinin kera tehden
Matka jatkui lounastamaan, joka tuntui heti jälkikäteen virheeltä. Ruoka upposi vatsaan, veri seurasi perässä ja yhtäkkiä aikainen aamustartti alkoi kolottaa lihaksissa ja painaa silmissä. Omaan tuntiin oli ruoan jälkeen aikaa 30 minuuttia ja yritin parhaani saada tsemppiä takaisin ja silmiä edes auki. Onnistuin jotenkuten, ja kuten aina tuntia vetäessä adrenaliini tempaa mukaansa ja endorfiinit rullaavat kehoon. Eli no worries!

Minun tuntini oli yksi niistä täyteen jo ennalta varatuista tunneista, joten tupa oli melkein täynnä. Ketään ei tullut salin ovelle kuikkimaan tyhjäksi jääneitä paikkoja, vaikka mukaan olisi mielestäni mahtunut kyllä. Muutama kiinnostunut oli ja heille jaoin itse suunnittelemaani flayeria ja käyntikorttiani. Katsotaan josko esim. Fiskarssin tehtaalle löydettäisiin vetäjä ja he saisivat nautiskella Danceholic tunnista jatkossa työpaikkaliikuntana.

Päivän hämmennyksen tarjosi Hot Butt workout, jossa ideana oli treenata pakara, reisi, vatsa osastoa naisellisuutta ylistävään tapaan (ks. tuntiselosteet). En tiedä teistä, mutta jumppakepin kanssa parittelu ei minulle ole naisellisuutta ylistävää. Tässä kohtaa meikäläisen pipo alkoi hieman kiristää, myönnän. Kiitos luojan mahduimme tunnille vaan katsomoon. Jos olisin joutunut tätä tekemään, olisin varmaankin poistunut paikalta.

Hivellään jumppakeppiä ja kyykätään
Kaikenkaikkiaan silti hillittömän tehokkaan oloista juuri kohdealueille. Kyykkyjä erilaisin variaatioin, sheikkausta takalistolle ja jatkuvasti keskikehoa aktivoivia tasapainoharjoituksia, kääntöjä ja kiertoja. Isot pisteet myös vetäjäkaksikolle. Oma pokeri ei olisi tähän riittänyt ja enemmän näen tämän kielenkäytön ja lajin polttariporukoille sopivana viihteenä. Viimeistään siinä kohtaa kun ohjaaja kehotti vatsarutistuksissa laittamaan kädet haaroväliin ja nauttimaan oman käden oikeudesta minulta tippui leuka lattiaan. Huh! Taidan olla keski-ikäisyyden tuolla puolen vahvasti.

Hot Butt workout menossa
ps. Tulossa vielä lipun voittaneen raportti tapahtumasta. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti