keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Testissä Teiskon Murikan frisbeegolf rata

Aivan meitin mökin kulmalla on Murikka niminen paikka ja sen pihamailla kiertää Frisbeegolf rata. Ihan passeli lyhyehköjä väyliä sisältävä rata. Tämä rata tarjosi hyvän paikan heitellä enoni ja hänen vaimonsa kanssa sekä viihdyttää tappajakoira Elmoa (chi-huahua) jo viime kesänä, mutta arvostelu jäi kirjoittamatta. Parempi myöhään kun ei silloinkaan. Ollaan kentällä käyty nyt pari kertaa ja aika upeaa että moinen on ihan niin lähellä mökkipaikkaa.

Rataopasteet ovat asialliset. Ratojen pituudet eivät ylittäneet muistaakseni kertaakaan 100m
Aloitimme kakkostiiltä ja löysimme ykköstiin vasta hetken päästä. Tämä johtunee siitä että olemme "paikallisia" ja hahmotamme paikan eri tavalla. Tästä syystä ei pieneen mieleenkään tullut että yksi väylä voisi olla keskellä Murikan etupihaa. Mutta on se. Auttaa myös jos hakeutuu väyläkartaston lähelle heti aluksi :)

Moni väylä menee metsän reunaa pitkin, ja tarkkana sai rystyheittäjä olla, että ei kovin montaa sik-sak liikettä tehnyt turhaan. Tontilla oli myös aikas rehevät pensaat, jotka imaisivat useammankin miehen kerrallaan ja meitä naisiakin siellä kävi tutustumassa. Nämä oli tänä vuonna leikattu reilusti pienemmiksi kun kävin hölkkäämässä maisemissa männä viikonloppuna.

Etsi tämä ja ratojen kiertäminen helpottuu huomattavasti
Viimeinen väylä päättyy kenturalle josta ei oikein tiedä mihin sitten jatkaisi. Meille tuo väylä oli toiseksi viimeinen, ja oltiin aika hämmennyksissä kun loikittiin kallioilta Murikan keskuksen roskakatoksiin jatkaaksemme kierrosta. Varmasti ihan ok ratkaisu kun kyseessä on pelijärjestyksen viimeinen väylä, mutta meille hyvinkin hämmentävä hetki. Tarkoitus olisi varmaan mennä takaisin omia jälkiään ja kiertää koko komeus.

Eno näyttää mallia
Väylät ovat pääosin siis todella lyhyitä, mutta riittävän haastavia harrastelijatasolle. Kokeneemmille pelaajille väylästö voi olla nurmikot hyvin ajettuna ja pensaat trimmailtuna jopa liian helppo heitettävä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jos lähimailla liikuskelette.

Uutisen mukaan rata on Murikan opiskelijoiden ja asiakkaiden käytössä, mutta ei meitä kukaan tullut paikanpäältä häätämäänkään: http://www.murikka-opisto.fi/portal/fi/ajankohtaista?bid=198

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti