torstai 28. elokuuta 2014

Luontoliikunta on arvokasta

Luin tänään Hesarista juttua jossa kerrottiin, että oli vihdoin tutkittu kansallispuistojemme tuottamaa hyötyä ihmisten terveydelle. Oli huomattu että luonnossa liikkuminen on ihmisten mielestä äärimmäisen arvokasta, ihan rahassa mitattuna. Yhteensä tutkimuksen mukaan luonnonpuistot tuottavat hyvinvointia 226 miljoonan euron arvosta.

Mökin luontoelämystä
Itse olen suuntaamassa tänä viikonloppuna ensin NRJ Workouttiin jumppailemaan kaksi päivää putkeen, ja sitten hiljentymään metsään. Tai hiljentymisestä en tiedä mutta mökillemme talkoiden rääppiäisiin olen menossa. Mietin kuinka paljon tuokin paikka minulle on vuosien aikana tuottanut hyvinvointia nimenomaan helposti lähestyttävän luontokokemuksen kautta. Varmasti enemmän kuin olen ikinä rahaa tienannut yhteensä.

Tutkitusti metsästäjät ovat onnellisempia kuin kalastajat, mutta minä luulen että meikäläiselle
kalastus tuo enemmän onnea kuin pyssyn kanssa metsässä heiluminen.
Mutta ei se vaadi mökkiä, että voi mennä luontoon. Kuten artikkelistakin selviää on Suomi täynnä luonnonpuistoja, patikkapolkuja ja ihan niitä lähimetsiä. Sen kun pistää verkkarit jalkaan, lenkkarien nauhat kiristäen ja painaltaa omaan lähimetsään. Istuskelee kivillä, makailee maastossa, ihmettelee mikä olikaan raudus- ja hieskoivun ero ja hengittää syvään. Tärkeätä on jättää kännykkä kotiin tai ainakin pistää se äänettömälle ja pois silmistä. Luontokokemus ei sosiaalisen median ja sähköppostien piipityksestä ainakaan parane.

Lenkkipolun luontoelämystä kotikontujen läheltä
ps. Vaikka kohta on satanut enemmän ja vähemmän viikon putkeen on metsässä usein ihan mukavaa sateellakin. Puista voi hakea suojaa tai sitten vain antaa sateen kastella sinut likomäräksi. Hyvinkin virkistävää tuo vesi kun se tulee taivaalta ja on ihan okei kastua.

pps. Nyt on se hetki kun voit samalla etsiä vaikka pari geokätköä. Josko sillä sinut saataisiin houkuteltua metsään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti