keskiviikko 20. elokuuta 2014

Missä menee Projekti 365 haaste?

Olen vuodeksi sitoutunut Projekti 365 haasteeseen. Tarkoituksena on liikkua vuodessa noin tunti päivässä eli yhteensä 365 tuntia. Alkuvuodesta päivittelin kuulumisia tämän haasteen tiimoilta lähes viikottain kun oli muitakin haasteita meneillään, mutta nyt päivitykset ovat unohtuneet.

Laitoin homman aluksi HeiaHeiaan tavoitteeksi, jolloin tavoitteen täyttymisen seuraaminen olisi helpompaa. Perustin myös tsemppaavan ryhmän samaiseen palveluun, mutta siellä keskustelu on alun rykäyksen jälkeen hieman hiljennyt. Sama pätee Facebook-ryhmään, jossa kuitenkin muutama aktiivi käy välillä päivittämässä tuloksiaan.

Itse olen asteen jäljessä tavoitteista. Oletin että kesällä tulisi tehtyä vaikka mitä, ja niin on tullutkin. Mutta kun unohdin merkkailun kesäloman aikana ei jälkikäteen muistelusta meinannut tulla oikein mitään... Eli olettaisin että olen tavoitetahdissa kaikkien niiden Frisbeegolf kierrosten jälkeen, mutta voi olla etten ole. Yhtäkään kolopallokierrosta ei kesään mahtunut, ne neljän tunnin setit olisivat tehneet ihmeitä tuolle tulokselle.

Meikäläisen tavoite on 77% täynnä, perästä tullaan vaikka mikä olisi!

Miten ajattelin sitten syksystä tallustaa kuivin jaloin takaisin haasteen tahtiin? Lupasin itselleni että kävelen Helsinki-päivinäni (päivätyö sijaitsee siellä) lounaalle mahdollisuuksien mukaan hieman pidemmällä sijaitsevaan paikkaan. Etätoimistopäivinä teen samoin (jätän auton pidemmälle) tai syödessäni kotona teen lounaan aikaan kävelylenkin lähikortteleissa pikaisesti. Lisäksi otan itseäni niskasta kiinni ja otan kuntosalin takaisin perusrepertuaariin. Satunnainen oman kehon painolla harjoittelu, kahvakuulailu ja muut riennot ovat olleet epätasaisen tasaisia seuralaisia treenikalenterissani kesällä.

Ehdit vieläkin mukaan jos tahdot! Tavoite voi tuntua kovalta, mutta on itseasiassa hyvinkin helppo toteuttaa jos siihen suhtautuu oikein. Kukin saa itse päättää mikä lasketaan liikkumiseksi. Ei ole pakko vääntää hiki korvista asti lentäen joka päivä tai pumpata salilla. Myös esim. kävely kauppaan tai töihin lasketaan. Valokuvausretki luontoon on liikettä sekin.

Klikkaamalla tavoitepylpyrän keskiosaa saa auki pop-upin mihin voi määrittää tämän tavoitteen
Olet tervetullut kaikkiin linkattuihin ryhmiin tai saat tehdä tästä ihan oman privaattiprojektisi. Olisi kiva tietää kuinka paljon te liikutte yleensä ja kuulostaako 365 tuntia paljolta vai vähältä?

ps. Heiaheiassa on tuollainen uusi tapojen harjoitteluun tähtäävä osuus. Onko kukaan koittanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti