sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Aamukahvista superia

Luin kaverin linkkaamaa Jaakko Halmetojan kahviin liittyvää kirjoitusta ja päätin heti kokeilla jotain vinkkejä. En juo läheskään niin paljon kahvia, että se olisi ongelma mutta nautin hyvästä kahvista mielelläni. Olen aloittanut kahvinjuontiurani erikoiskahveista ja edelleen arvostan vahvasti aitoa kahvinpavuista tulevaa rasvaista kahvia yli suodatetun version.

Edelisessä työpaikassa kapinoin kahviautomaattia vastaan ja perustin muutaman kollegan kanssa kahviringin, joka jauhoi kahvin pavuista ja keitti sen edelleen mocca masterilla. Sen verran fanaattinen piti mielestäni olla kun laitteesta tuleva teevesi oli usein vaahtoavaa ja vihreää...


Testasin tänään suodatinkahvia, johon lisäsin runsaan teelusikallisen raakakaakaojauhetta. Toimii! Juon kahvini maidolla höystettynä, sokeria en ole käyttänyt moneen vuoteen. Raakakaakaon yhdistäminen toi kahviin "paksuutta" tai jykevyyttä, jonka maito pehmensi sopivaksi.

Seuraavaksi ajattelin koittaa cappucinon ja macajauheen yhdistelmää. Kiinnostaisi myös tietää miten te tuunaatte kahvinne?

3 kommenttia:

 1. Mulla kahvin joukossa nykyisin kylmäpuristettua kookosöljyä. Kokeilin huvikseni kerran kun luin jonkun terveysbloggaajan blogia ja huh sentään että veti mukanaan! =) Mustasta kahvista en pidä, mutta kookosöljy pehmentää makua kivasti joten nykyään juon aamukahvini vain kookosöljyllä höystettynä. Maitokahvi maistuukin nykyään pahalta kun on tottunut parempaan...;)
  Kiva lueskella toisenkin Trainer4You:n PT:n juttuja, itse kouluttaudun parhaillaan Tampereen porukassa PT:ksi...=)

  VastaaPoista
 2. Vau! Kahdestakin syystä. Kahvi-idea kuulostaa loistavalta. Sairaan kivaa on kuulla Trainer4You:n "kollegoista" ja ihan omassa kotikaupungissa Tampereella. Toivottavasti voidaan olla yhteyksissä! :)

  VastaaPoista
 3. Teen PT:n hommia lähinnä Toijalassa, eli varmaankaan ihan heti ei Tampereella törmätä. =) Mutta olisihan se joskus mukava vaihdella kokemuksia! =D

  VastaaPoista