tiistai 3. tammikuuta 2012

Lupauksia? Teitkö sinäkin niitä?

Minä tein lupauksia itselleni jo viime vuoden marraskuussa. Olen kehitellyt itselleni ja asikkailleni motivoivaa tavoitteenasettelusysteemiä ja testannut sitä nyt pari kuukautta itselläni. Ja kuulkaa tämä toimii!


Yksinkertaistettuna, olen pyrkinyt yhdistämään tietouteni psykologiasta, erilaisista pinnalle pompahtaneista motivointijärjestelmistä (esim. Secret), NLP:stä ja motivoinnista ylipäänsä ja tekemään niistä mahdollisimman yksinkertaisen kokonaisuuden. Tämän avulla pitäisi saada elämä siihen järjestykseen, että siihen mahtuu niin haluttaessa liikunta, oikein syöminen ja ylipäänsä oma hyvinvointi.


Ensin listataan mitä elämältä pitkällä ja lyhyellä tähtäimellä haluaa. Laitetaan nämä asiat tärkeysjärjestykseen ja määritellään mille elämän osa-alueelle ne pääosin kuuluvat. Sitten mietitään mitä resursseja ne vaativat (aikaa, rahaa, muita ponnisteluita?). Tämän jälkeen mietitään uudestaan tärkeysjärjestystä ja pyritään varmistamaan ettei jokin elämänalue kuormitu liikaa syntyneessä järjestyksessä.


Tämän jälkeen mietitään motivoivin järjestys. Motivoidutko sinä enemmän pienistä vai isoista voitoista? Pitääkö alle saada pari pienempää toteutunutta tavoitetta ensin vai haluatko suoraan hyökätä ison möhkäleen kimppuun? Ja kun kaikki nämä järjestelyt on tehnyt voidaan alkaa asettaa suoria aikarajoja ja osatehtäviä. Kuvitellaan miltä tavoitteen saavuttamisen jälkeen tuntuu, miltä silloin näyttää ja mitä sitten tehdään. Ja sitten aletaan elää unelmaa todeksi :)


ps. Suunnitelmiin saa kuulua apureita, kuten PT, joka piiskaa eteenpäin hankalissa kohdissa ja etenkin tuulettaa maaliviivalla. Suosittelen ottamaan yhteyttä, jos tässä voisin olla avuksi. Riku Aallon fiksuja mietteitä Ilta-Sanomissa aiheeseen liittyen voit lukea täältä.

pps. Kaikki kuvat liittyvät johonkin omaan tavoitteeseeni.

2 kommenttia:

  1. Mihin unelmaan tuo viimeinen kuva kuuluu, vai haluatko julkisesti sitä paljastaa?

    VastaaPoista
  2. En taida paljastaa julkisesti tätä tällä kertaa. ;)

    VastaaPoista