sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kauden eka hiihto

Pääsin vihdosta viimein ladulle hyvän ystäväni Johannan kanssa. Ja toki kauden eka hiihto piti vetää kunnolla ja pitkän kaavan mukaan. 12km tuli hiihdettyä 12 asteen pakkasessa, emmekä tasan alussa lämmitelleet tai lopussa venytelleet. Odotan pienellä kauhulla huomista...

Aikas mauneat näkymät, vai mitä?
Välissä pysähdyttiin kahville ja kaakaolle taukotupaan. Olin ottanut mukaan raakasuklaita, joita pakotin Johannan maistamaan. Ei tainnut syntyä uutta rakkaustarinaa, mutta minulle suklaat maistuivat hienosti kahvin kanssa. Ja jaksoin hiihtää hienosti raakasuklaiden voimin läpi lumisen maiseman.

Kaakaota, kahvia ja "ihanassa" minigrip pussissa raakasuklaita
Jotenkin tuntuu että tämä harrastaminen on yhtä jatkuvaa varusteiden päivittämistä. Hiihtohanskat ovat kylmät ja lämmitessään kovin märät, joka johtaa tauon jälkeen uuteen jäätymiseen. Pitäisi hommata uudet. Onko teillä hyviä suosituksia?

Taukotuvasta olisi voinut ostaa "Kettusen kiireenkutistuskynttilöitä" :)
Oma suositus varusteissa on rohkea panostus hiihtosukkiin. Ei tule rakkoja, lämpö säilyy ja homma toimii. Pelaavat myös lasketellessa ainakin lumilaudan kanssa. Kaverilla taisi villasukat tehdä pienet rakot kantapäihin, mutta minä porskutin eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti