keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Uusien työkamujen kanssa Crossfit treeni

Crossfit on jatkuvasti suosiotaan kasvattava laji, ja se kuuluu uuden työpaikkani työsuhde-etuihin kerran viikossa lounastreeninä. Ja alkuun haluan sanoa, ettei mikään yhdistä porukkaa niin hyvin kuin yhteinen tsemppaus ja hikoilu jossa kaikki loppuviimeksi kuitenkin treenaavat itseään vasten taistellen. Enkä toisekseen keksi paljon mukavempaa lounasaktiviteettiakaan (kun lounaalle kuitenkin treenin jälkeen hienosti ehtii).

Alkulämmittelyn kamoja roudaillessa
Porukka lähti itsenäisesti lämmittelemään lihaksiaan kuuden kohdan lämmittelyohjelmaa tehden. Minulle homma oli uutta, niin Jaakko ohjasi kädestä pitäen lämmittelyliikkeet läpi. Dippi vapaasti heiluvilta renkailta tehden oli kyllä ehdottomasti hirveintä, eikä onnistunut yhtään vaikka kuinka sain avustaa varpaan kärjet maassa. No jaa, ensi kerralla paremmin? Leuanvetoja olisi myös ollut ohjelmassa, mutta koska sekään ei onnistu sain tehdä omaa painoa vasten soutuliikettä renkaista roikkuen. Miehinen laji... kertakaikkiaan... mutta vielä minä joku päivä näytän! :)

Etualan härpäkkeillä tehtiin vatsalihaksia "potkaisemalla" täydellä kaarella, ja
jonakin päivänä minäkin vielä opin miten :)
Varsinainen treeni koostui kahdesta liikkeestä, joita tehtiin vuorotellen niin että toista 12 toistoa ja toista 1, seuraavalla kierroksella 11 toistoa + 2 toistoa, seuraavalla 10 toistoa + 3 toistoa jatkuen toiseen ääripäähän asti 1 toisto + 12 toistoa. Jossain kohden on saattanut hien puskiessa silmiin tulla laskuvirhe, mutta keskimäärin 15 minuuttissa kaikki olivat valmiita.

Tuskaisia ilmeitä, syystä. Kyseessä viimeiset metrit
Kahvakuulalla tehtiin etuheilautusta ylös asti, ja painot valittiin heti miehekkäiksi. Yritin aloittaa 16kg kuulalla, mutta nopeasti päädyin vaihtamaan sen kevyempään 12kg versioon harjoituksen edetessä. Toisena liikkeenä oli syväkyykky seinän vieressä, josta suoraan perään lingottiin kuntopallo (minulla 5kg) ylös asti seinäkosketukseen ja vastaanotettaessa palloa kyykättiin uudestaan syväkyykkyyn.

Ja kuulkaa että tänään on tuntunut järkyttävää poltetta sisäreisissä ja keskimmäisessä pakaralihaksessa! Ihanaa, mutta niin inhottavaa :)

1 kommentti: