keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Miten opetellaan uusi BodyPump tai BodyCombat koreografia?

Olin Helsinki workoutissa kokeilemassa uusia LesMills ohjelmia ja voisi kuvitella että kerran koitettu jää päähän siltä istumalta? Vaan ei tosiaan jää. Kun on kerran jumppaillut homman läpi, muistaa venyttelybiisin ja ehkä yhden muun kappaleen niin että tunnistaa sen kun se soi radiossa. Sitten alkaa itsenäinen dvd:n vahtaaminen, työhuoneessa tai olkkarin lattialla ilmassa viuhtominen ja erilaisten hämärien lappujen kirjoittelu oman muistin tueksi. 


Itse koitan yleensä seuraavaa taktiikkaa:
  1. Katso dvd läpi alusta loppuun ja lue samalla koreografiavihkoa
  2. Katso dvd uudestaan läpi ja kirjoita ylös tiivistelmiä biiseistä ja koreografioista, ympyröi tavallisuudesta poikkeavia toistomääriä tai rytmityksiä koreografiavihkosta
  3. Soita pelkät musat ja koita viuhtoa ohjelma läpi pelkkien omien lappujesi avulla
  4. Käy homma läpi kappale kerrallaan niin että toistat kappaleen luukuttamista niin kauan että sen koreografiat menevät ilman lapuista tarkistelua oikein (keskimäärin tähän menee 3 toistoa per viisu)
  5. Kuuntele koko ohjelman musat putkessa läpi ja viuhdo koreografiaa läpi. Tähän kohtaan toistoja pari-kolme tai sitten enemmän riippuen siitä onko edessä pitkiä automatkoja, joissa voi myös ohjata ääneen.
  6. Käy ohjaamassa ohjelma kerran läpi ja häpeä silmät päästäsi paria totaalista blackout tilannetta
  7. Ohjaa uudestaan, ja ole paljon parempi kuin ekalla kerralla
  8. Kyllästy välittömästi neljän kerran jälkeen ohjelmaan ja ala odottaa että tulis jo uudet koreogafiat että pääsisit toistamaan kuvion uudestaan kohdasta 1. ja kiroilemaan tuskissaan ;)

Kuulostaa hauskalta, eikö? Oikeasti on, vaikka kuulostaa raa'alta työltä. Ja onkin. Kivaa työtä! :)

ps. Nykyisin ohjelmat toimitetaan ladattavina tiedostoina. Siksi kuvissa näkyy rumia printtejä, eikä kauniita dvd-koteloita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti