sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Miten vapautua hyökkääjän otteesta jos olet jo vahvasti alakynnessä?

Kyllähän me naiset sitä mietitään liikkuessamme pimeillä kujilla yksinämme. Että jos seuraavasta puskasta syöksyykin se  järkäleen kokoinen perverssi. Niitä hetkiä varten hyvinvoiva kroppa ja pari niksiä itsepuolustukseen liittyen auttavat henkisesti eteenpäin pää pystyssä. Äänestä on apua aina, muistakaahan käyttää sitä tarvittaessa.


Helsinki Workout tapahtumassa osallistuin HIPKOn järkkäämälle tunnille, jossa aiheena oli naisten itsepuolustus. Erilaisista käsilukoista pääsee vapautumaan pyöräyttämällä käsiä hyökkääjän peukaloiden suuntaan tai riuhtaisemalla itsensä irti. Riuhtaisu on vaikeaa, ellei voimaksi saa koko kroppaa ja tunnilla opeteltiinkin ottamaan omista käsistään kiinni ja riuhtaisemalla sitten itsensä irti. Jos taas hyökkääjä kuristaa, voi omat kädet ristiä hyökkääjän käsien päälle ja painaa alaspäin omat kyynärpäät kylkiin kiinni. Hyökkääjän kädet menevät kasaan ja menettävät voimaa jolloin avautuu tilaisuus riuhtaista jälleen koko kropan voimalla irti otteesta.


Sokerina pohjalla käytiin läpi vielä vapautuminen alimmaisen osasta. Siitä on ihan video, jotta homma selviäisi teillekin. Harjoitus tekee mestarin, joten miehen kanssa vaan treenit pystyyn olkkarissa ja taas on piiru itseluottamusta hommattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti