torstai 19. syyskuuta 2013

Tekemisestä ja parhaansa yrittämisestä

Ajattelin taas väliin paasata motivaatiosta ja siitä mikä erottaa tekemistä ja sitä että yrittää parhaansa. Oletusarvona itsellä se, että näiden välillä on eroa.

Ystävien, rakkaiden, asiakkaiden ja itsensä kanssa jää usein kiinni siitä, että aikoo yrittää parhaansa. Tätä toistelevat ammatikseen urheilevatkin. Onko kyseessä silloin tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminen vai valmiiksi epäonnistumiseen valmistautuminen? Alan kallistua jälkimmäiselle kannalle. Etenkin urheilijoiden kohdalla.

Kuva lainattu Fit Fab Cities blogista: http://www.fitfabcities.com/2013/02/11/motivation-monday-41/
"Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää" - lause kertoo minulle, että urheilija aikoo yrittää ja sitten mahdollisesti olla tyytyväinen tulokseen riippumatta siitä mikä on tulos. Kaikki kunnia ammatikseen urheileville! Omalla kropalla elantonsa ansaitseminen on raakaa ja vielä erityisraakaa kun sitä pitää tehdä alituisessa voiton pakossa. Pitää olla parempi kuin muut, ne kaikki muut jotka treenaavat ihan yhtä kovaa. Mutta voitko aidosti uskoa, että urheilija yrittää ylittää itsensä jos hän jo ennen suoritusta on valmis hyväksymään tuloksen kuin tuloksen? Toisaalta, voiko voitosta tulla aitoa onnistumisen tunnetta, jos se on saavutettu jollain vähäisemmällä kuin täydellä sydämellä urheilulla?


Tavallisen tallaajan elämässä, eli sinun ja minun arjessa voi tuntua pieneltä erotella parasta yritystä ja parasta suoritusta. Vaan sillä voi olla se merkittävä ero, miksi naapuri tiputtaa 10kg ja muuttaa lopullisesti elämänsä terveelliseksi kun toinen kaveri onnistuu aluksi ja repsahtaa lopulta takaisin motivaatiokuoppaan. Naapuri saattoi päättää tehdä, yrittämisen sijasta. Naapuri voi olla se, joka ei valmistautunut epäonnistumaan tai vain melkein tavoittamaan oman unelmansa. Naapuri on ottanut riskin siitä, että tuntuu isosti pahalta jos epäonnistuu kun on oikeasti tehnyt ihan kaikkensa ja vähän vielä enemmänkin. Riski kannattaa silti ottaa. Isot liikkeet ovat näyttäviä :)

Hämmentävän huonosti valittu motivaatiotekstin tausta, mutta menkööt :)
Seuraavan kerran kun asetat itsellesi tavoitteita, aseta ne sille tasolle jossa tiedät saavuttavasi ne. Lähde täydellä teholla saavuttamaan (ei vain tavoittelemaan/yrittämään) asetettua tavoitetta äläkä suostu epäonnistumaan. Älä suo aivoillesi mahdollisuutta ajatella "mitä sitten jos en saavutakaan tätä tavoitetta?". Ajattele, että lähdet tekemään, et yrittämään. Takaan tuloksia. Takaan myös mielenkiintoisen matkan, möykkyjen kera, takuuvarmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti