lauantai 28. kesäkuuta 2014

Raakakakkukurssilla

Kävin ystäväni kanssa testaamassa Pikku Paratiisin raakakakkukurssia. Ystäväni on tehnyt kerran raakakakkua ja minä sitten pari kertaa enemmän. Paikalla oli juuri sopiva määrä pieneen tilaan ja kaikki pääsivät kokeilemaan kakun tekoa käytännössä.

Minttusuklaakakkua
Oikeasti herkullista mustikkakakkua
Aluksi käytiin läpi erilaisia raaka-aineita ja niiden tarkoitusta kakuissa. Mikä sitoo aineita yhteen, mitä aineita kannattaa liottaa ja miksi, mitä aineita voi käyttää ylipäänsä. Puhuttiin myös osallistujien kokemuksesta kakkujen saralla. Selvisi että enemmän kuin yksi oli tuhonnut jonkin keittiövälineen yrittäessään kasata kakkua aiemmin omatoimisesti. Yleisesti vikana oli riittämättömät liotusajat ja riittämättömät väännöt käytetyissä koneissa. Siksipä on tässä kohtaa hyvä painottaa, että kurssilla tehtiin kakkuja niin että pohjat monitoimikoneella ja täytekerrokset blenderissä. Tämä siksi, että laitteet eivät hajoa ja koostumukset saadaan sopiviksi.

Tässä pistetään pohjaa just jetsulleen sopivaan muottiin.
Teoriaosuuden jälkeen kehiteltiin pari kakkua joita lähdettiin sitten testaamaan. Päädyttiin mustikkakakkuun ja minttusuklaakakkuun. Minä päädyin mustikkakkuryhmään ystäväni kanssa. Käsipesun jälkeen hommiin siis. Jaettiin tehtäviä kuten sokerivastaava, koneenkäyttäjä ja avokadon leikkaaja. Roolit vaihtuivat tiuhaan ja hihiteltiin kuinka kädettömältä olo välillä tuntui kun kurssin pitäjä ohjeisti toista ryhmää. Ei uskallettu säveltää kyllä mitään itsenäisesti :)

Pääsin taiteilemaan "tähden" kakun pinnalle. :)
Tärkeää kakkupohjassa on saada siitä riittävän hyvä "kökkö" jo ennen jäähdyttämistä pakastimessa tai jääkaapissa. Pohjassa käytetään usein pähkinöitä ja näiden rasva sitoo hienosti pohjaa yhteen ja jossain kohden yleiskoneessa alkaa muodostua pallo. Tiivis pohja mahdollistaa vähän juoksevamman täytteen pysymisen aisoissa ja kakku pysyy helpommin leikattavana.

Koneenkäyttäjä survoo mustikat ja muut muusiksi
Meidän kakkutäytteeseen ei laitettu kookosöljyä tai kaakaovoita erikseen vaan mustikkaa, avokadoa (=rasvanlähde), ruokosokeria ja paria superfoodia ruokalusikallinen pari. Tästä syystä se ei ehtinyt ihan hyytyä täydellisesti kurssin aikana odotellessamme. Mutta ei se makua haitannut! Raikas ja maukas kakku.

Oikeaoppinen taikinakökkö/pallo muodostunut. Hyvä meidän tiimi!
Toisen ryhmän minttusuklaakakku onnistui koostumukseltaan paremmin, vaikkakin päälle ajateltu cashewkerma kuorrute ei ihan mennyt niinkuin oli ajateltu. Viivoja oli haettu, mutta kuten kuvista näette siitä tuli yksi oma kerroksensa. Se oli hyvää tästä riippumatta, lähes After eight kakun veroista.

Mustikkaa ja avokadoa, perään heitimme vielä muutaman ruokalusikallisen ruokosokeria, tocoa ja lucumaa. Ja ihan pienen pieni määrä vettä.
Meidän kurssimme oli testikurssi ja jatkossa kullakin kurssilla tehdään tuota tajunnan räjäyttävää suklaakakkua (After eight) jota bloggari-illassa maistelin. Jos ei mistään muusta syystä, niin tuosta syystä aion mennä kurssille uudestaan :D Selvittämään tuon ihanuuden valmistusprosessia. Toki varmaan helpompaa olisi vain tilata kakkua itselleni ja herkutella. Mutta kun on pakko tietää mitä kakussa on ja ihmetellä josko itse moisen makuelämyksen osaisin rakennella.

Katsokaa nyt noita kerroksia ja koostumusta! Oli hyvää!
Kakkukurssien tulevat päivämäärät löydä tykkäämällä Pikku Paratiisin FB-sivuista täällä: https://www.facebook.com/PikkuParatiisi Seuraava kurssi on 10.7., mutta jos sille ette ehdi tai mahdu mukaan, niin jatkossa tulevat kurssipäivät löytyvät Pikku Paratiisin FB-sivujen tapahtumista.

ps. Bulletproof-kahvia pääsee maistamaan samaisessa paikassa nykyisin jos et halua kokeilun vuoksi ostaa isoa purkkia MCT-öljyä ja muita vermeitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti