sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Functional trainer - ollaan jälleen jännän äärellä

Palasin juuri kotiin kolmen päivän intensiivisukellukselta omalle epämukavuusalueelle. Vaikka käyn kurssia nyt uudestaan, olen lähes yhtä hukassa kuin aiemminkin. Jalan linjaukset tuntuivat uppoavan upeasti tänään. Selän rakenteet, syvä sylinteri keskivartalossa ja lapatuki ovat edelleen haasteellisia sekä ymmärtää että itse suorittaa.


Tällä uusintakierroksella voisin sanoa ymmärtäneeni paremmin korkea kuormituksen eron matalan kuormituksen liikkeisiin. Lisäksi taisin ymmärtää, että virheellistä liikemallia, jonka virheellisyys johtuu paikallisten ja/tai globaalien stabilaattorien pettämisestä ei korjata liikkeellä vaan nimenomaan stabiilia asentoa haastamalla ja siinä lihasten oikeita rooleja harjoittelemalla. Kuulostaako heprealta? Älkää huoliko, kohta ymmärrän nämä toivottavasti niin että osaan kertoa teillekin.


Isoin oivallus taitaa silti olla, että jos en pääse näyttämään ja kädellä ohjaamaan, et tule hullua hurskaammaksi. Henkilökohtaisesti ohjaten, juuri sinulle tarkoituksenmukaista liikettä harjoituttaen saadaan tuloksia. Tästä lajista ei voi tehdä opetusvideota, joka sopisi kaikille. Ei edes sellaista joka sopisi osalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti