keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Hiihto on ihana laji!


Tänään koitti se vähän harmaampi päivä ja sain kaverit houkuteltua rinteen sijasta suksimaan. Käytiin hiihtelemässä n.15km lenkki Ylläsjärveltä Latvamajalle ja takaisin. Vaikka omistan luistelusuksetkin, on täällä mukana vain perinteisen kamat. Tahti oli tasaisen mukavaa meille perinteisen hiihtäjille, mutta voisin kuvitella, että luistelukamoilla varustettu matkatoveri oli vähän kylmissään. Urheasti hän kuitenkin himmaili kanssamme ja teki sitten vielä perään extran 8km lenkin Aurinkotuvalle ja takaisin. Arvostan!

Alle kunnon aamiainen puuroineen päivineen
 Hiihtäminen on ihana laji, koska se on tehokasta liikuntaa, tapahtuu ulkona ja maisemista ehtii nautiskella. Tällä kertaa maisemat olivat aika erilaiset, kun lunta riitti hiihtämiseen hienosti, mutta heti ladun sivussa nähtiin puroja, suota ja mustikanvarpuja täynnä olevia töppäreitä. Kevät yrittää tulla kovasti esille, mutta lumi pistää vielä hanttiin :)

Pieni puro on murtautunut lumen alta vapaaksi
Hiihtäessä itselle tärkeää ovat maisemien lisäksi kunnon tauot, joilla nautitaan hyvistä eväistä. Tänään pakkasimme mukaan hedelmiä ja lämmintä mehua, sekä vettä. Latvamajalla oleva kahvila oli vielä auki, ja perinteinen makkarankäristys oli ohjelmassa. Lämmintä kaarnikkamehua oli tarjolla mielestäni todella korkeaan 3e/lasi hintaan. Maku oli silti hyvä ja eipä tuo hiihto muuten kovin kallis laji ole.

Makkaraa latukahvilassa grillaten
Takaisintullessa pidimme pari ylimääräistä lepotaukoa laavulla ja ihan keskellä korpeakin. Mehu termarista teki kauppansa ja loppuun asti jaksettiin. Jälkikäteen sykemittarin tulkinta aiheutti hivenen hilpeyttä. Oma laskennallinen maksimisykkeeni on 191, en ole tätä koskaan tavoittanut vaan aiemmin mitattu maksimisyke on ollut 187. Harjoituksen tallennettuani sykemittari alkoi vilkuttaa ruudulla kysymystä "update maxHR?" ja kertoi, että piikkisykkeet olivat olleet 195. Mahdollisuus mittavirheeseen on toki olemassa, mutta päivitin lukeman mittariin kuitenkin.

Laavutauko paluumatkalla
Ruokailun ja kauppareissun jälkeen päädyimme vielä Hotelli Saagan kylpylään. Uitua tuli kyllä, mutta pääosin keskityttiin poreissa rentoutumiseen. Nyt olo on aikas raukea, ja luulen että uni maittaa makeasti ensi yönä.


Voikaa hyvin, ja nauttikaa olostanne lähestyvänä pääsiäisenä!