maanantai 11. huhtikuuta 2011

Positiivisuutta vaikka väkipakolla?

On pakko kirjoittaa omatoimisesta empiirisestä kokeilusta. Ei liity liikuntaan, mutta kehon hyödyntämiseen hyvinvoinnin hakemisessa kylläkin.

Tiedättekö sen tunteen kun herätyskello soi, ihan liian aikaisin? Ei tee mieli nousta saatika pukea, eikä ainakaan raahustaa töihin? Juu, minulla on ihan sama fiilis lähes joka aamu. Sen sijaan, että mököttäisin auton ratissa töihin, ja mököttäisin edelleen pöydän ääressä, ajattelin kokeilla jotain uutta.

Tässä kuvassa hekotan lattialla katsellessani ultraäänikuvaa
poikittaisesta vatsalihaksestani ja sen aktivaatiosta
Psykologiasta on tuttua käsite, että ihmisen fiilis vaikuttaa ilmeeseen ja eleisiin. Oli myös puhetta, että ketju toimii toisinkinpäin. Siis ottamalla iloisen ilmeen voisin tulla iloiseksi. Asiaa oli testattava! Eli ajelin töihin väkisin hymyillen. Oikein korvasta korvaan hymy. Ja kas vallan! Olo tuli iloiseksi alta minuutin, väsytti puolet vähemmän ja olo oli raikkaan aurinkoinen.

Lomalla hymyilyttää, AINA.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan itsekin, ja naisena liittymään tähän ihanan hellyyttävään kampanjaan Facebookissa, jotta niilläkin jotka eivät itsenäisee hymyterapiaan usko voisi olla ilahduttavia arjen hetkiä. POSiTive-IT.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti