tiistai 19. huhtikuuta 2011

Viikon treenit ja kulutukset lumilautaillessa

Tällä viikolla treeniohjelmassa lukee rennosti hiihtoa ja laskettelua. Pidän murtomaahiihdossa nautiskelevan rauhallisesta menosta, retkeilyn tunnusta. Laskiessakaan en ole nopeimmasta päästä. Ei pidä silti unohtaa, että juuri tämä on sitä mitä meiltä monilta liikuntatarjottimeltaan uupuu. Rauhallista, peruskestävyysalueen pitkäjänteistä tekemistä. Sain pyöräergometrin tulokset (joista blokkaan paremmin tuonnempana) ja niissä tätä suositeltiin minulle. Voin parantaa tulosta paljonkin keskittymällä PK-treeniin ja hyötyliikunnan lisäämiseen. Ihanaa, että etelässä on jo kesä, ja työmatkat voi alkaa taittaa pyörällä!

Maisemaa melkein huipulta
Nyt on muutama päivä takana tätä reissua ja pariin otteeseen on otettu muistiin päivän kulutukset. Rinteet eivät ole optimaalisimmassa kunnossa, mutta kivaa on ollut laskea. Ollaan keskitytty tuolihisseihin ja Gondolihissiin, joten kulutuksen pitäisi olla ylöspäin mennessä aika pientä. Tästä huolimatta kulutus on aikas hulppeaa. Tänään 5,5h laskuissa kului 2637kcal. Eilen keli oli asteen verran parempi ja se näkyy keskisykkeissä sekä kulutuksessa reilusti. Viiden tunnin lasku-urakka kulutti 1461kcal ja keskisykkeet ovat olleen 10-20 lyöntiä tämänpäiväistä pienempiä. Ensimmäiseltä laskupäivältä en uskaltanut kulutuksia mittailla :)

Lautailevat veljekset. Kypärä päässä, kuten lähes kaikilla täällä. MoveMe tykkää!
Seurueestamme yksi laskee suksilla, ja loput lumilautailevat. Suksilla laskijan sykkeet ovat keliriippuvaiset myöskin, mutta tänään hän on päässyt huomattavasti pienempiin sykkeisiin kuin minä. Ilmeisesti pöykyttävä lumi ja vähän huonosti nukuttu yö painavat itsellä enemmän kuin paremmin nukkuneella laskettelijalla.

Turvallisia laskuja uudella kypärällä

Näillä kulutuksilla voisi nauttia huoletta pizzaa ja nakkikoreja rinneravintoloissa, vaan eipä noilla ruuilla jaksa samaa menoa kovin pitkään. Olen käyttänyt kulutettuja kaloreita perinteiseen kotiruokaan, lihamakaronilaatikkoon ja uunikalaan. Olen huoletta herkutellut kuivalla siiderillä ja munkeilla sekä parilla minttukaakaolla. Kaakao vaan kuuluu lasketteluun ja rentoon yhdessäoloon kavereiden kanssa. Niitä ei missään tapauksessa voi juoda montaa, mutta yhdestä voi nauttia huoletta päivän mittaan. Eilen olin seurueemme kuskina, kun hisseillä liikkuen Ylläsjärveltä Äkäslompolon puolelle ei ollut pääsyä.

Ennen viimeistä laskua nautittiin hetki Ylläsjärven puoleisista näkymistä
Ylläksen mukavuuksiin kuuluu myös kylpylä ja viereisessä hotellissa on kuntosali. Mieli polttelee käydä testaamassa moisia, ja aion tässä vielä sinnekin ehtiä. Huomenna oli jossain luvattu vesisadetta, joten olisi hyvä ottaa aamusta hiihtolenkki (kun ei vielä sada ja ladut ovat hyvinä pakkasyön jälkeen) ja viettää loppuilta kuntosalilla ja kylpylässä. Ei ole poissuljettua että uskaltautuisin hierontaan, jossa tiukkaan laskemiseen tottumattomat jalat voitaisiin avata vastaanottamaan loppuviikon laskut.

Tykkään lasketella, ja valitettavan harvoin pääsen tekemään sitä näin sydämeni kyllyydestä. Takaraivossa kaihertaa hiihtolenkkien puute, mutta eiköhän siihenkin tule vielä korjaus. Aurinko paistaa, keli on hyvä ja mieli on vapaa. Ihminen tarvitsee aikaa pistää varpaat santaan ja samaten tuntea tunturituulen poskillaan. Moveme tykkää ja jatkaa lumilomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti