lauantai 21. huhtikuuta 2012

Akupunktio ajatuksissa - neulakammo nostaa päätään

Tapasin aikuisten tekniikkauimakoulussa neitokaisen, joka opiskelee akupunktuuria. Jollain saunareissulla tuli puheeksi minun vatsan temppuilut, eli rakkaan lapsen nimeämisperiaatteita noudattaen stressivatsa, kuramaha, kiristävä vatsa, turpoava pallomaha, ärtyvä vatsa jne.... Kysyttiin olenko koskaan ajatellut akupunktiota ja selkävaivoihin liittyen oli kyllä osteopaatti joskus ehdotellut. Olin kieltäytynyt, koska yyh neuloja!!!

Kuva wikipediasta
Noh, kontrolloitu opetustilanne, jossa tiedustellaan ensin olotiloista, vatsan toiminnasta ja palpoidaan pitkin poikin kroppaa: I'm in! Häkellyttävää, että neulakammoinen ihminen, jolle on jo opetettu että "sun vatsa nyt vaan on vähän tommonen" päätyy selittämään vaivojaan opetusluokan eteen ja kohtaamaan neulakammon silmästä silmään. Mutta näin tapahtuu huomenna.

Kuva lainattu täältä

Luin wikipedian artikkelia akupunktiosta... Hillittömän negatiivinen asenne paistaa tuosta läpi. Huuhaata, uskomuksiin perustuvaa, jopa vaarallista touhua. Ilmarintaan voi kuolla, neulasta voi saada hepatiitin, HUH! Mutta uskon että koulutustilanteessa kaikki on turvallista, en saa hepatiittia, enkä ainakaan kuole. Jos joku apu vatsalle saadaan, se on voitto. Perinteinen lääketiede on tähän asti vain kohautellut olkiaan ja sanonut, että "koitahan pärjäillä". On minulle toisaalta koitettu uskotella, että kuvittelen oireet tai aiheutan jotenkin omalla ajattelullani. Se jos mikä kuulostaa uskomushoidolta, jossa jätetään hoitamatta perustuen lääkärin uskomuksiin.
Kuva lainattu täältä
Ei muutakun tulta, ei kun neuloja päin! Kertokaahan neulaamisekokemuksia kommentteihin.

3 kommenttia:

 1. Ei ole huuhaata! Ainut keino mikä auttaa mulla esim lihaksiston rentouttamiseen. Perushienronta ei sitä tee eikä pääse niin syvälle. Itse en käytä ainoastaan akupunktiota vaan hoidetaan myös tulineulalla. Se vasta auttaakin! Neulakammosta ei kannata olla huolissaan. Jos joku on koskaan nipistänyt tai olet nyppinyt kulmakarvoja niin tunne on sama neulan osuessa eikä edes lähellekään niin kova tunne kun nyppiessä kulmakarvoja.

  Vatsa ongelmiin olen myös akupunktiota ottanut mutta siinä suurin apu on oikea ruokavalio.

  www.ninahaavisto.fi

  VastaaPoista
 2. Hei, olen kerran saanut akupunktiosta avun tosi pahaan hermopinteeseen ja hurjaan kipuun niskassa - muu ei tepsinyt mutta se tepsi. Ystävä juuri suositteli akupunktiota myös uniongelmiin ja ajattelin kyllä kokeilla. Se ensimmäinen kokemus oli miellyttävä.

  VastaaPoista
 3. Moi, samoilla linjoilla edellisten kanssa. Akupunktiookin on olemassa länsimaista ja itämaista (pahoittelen jos termit ei ole oikein). Jos et saa toisesta apua (yleensä länsimaisesta) kannattaa koittaa vielä toista. Mä olen myös neulakammoinen, mutta kuten Sonja mainitsi, se tunne ei vastaa lähellekkään neulanpistoa, ovat niin ohuita neuloja.

  Mun kokemus on kans lihaksen rentoutumiseen... eka kerta oli ihan käsittämätön! Valtava lämmön tunne ja nykytyksiä lihaksissa kertoi kyllä että jotain tapahtuu ja kovaa. Toka kerta ei ollut niin voimakas reaktio, mutta auttoi joka tapauksessa.

  Musta on upeeta että kokeilet, sitten voit tehdä oman päätöksen :) Onnea matkaan ja raportoi miten meni!

  VastaaPoista