perjantai 20. huhtikuuta 2012

Curling testi ja tutustuminen uusiin työkavereihin

Aiemmassa tekstissä viittasin toteutuneisiin haaveisiin, ja yksi sellainen on työpaikan vaihdos. Uusia tuulia ja uusia työkavereita. Pääsin työkavereihin tutustumaan vähän ennakkoon Mahtavuus-päivän merkeissä. Virkistyspäivää vietettiin koko porukalla Hyvinkäällä Curlingiin tutustuen.

Uusia työkavereita, uusi laji
Curling on laji, jossa tarkoituksena on saada kiekko mahdollisimman lähelle maalialueen keskustaa. Vuorotellen koko joukkue saattaa kiekon matkaan yhden ollessa kapteenina ohjailemassa toimintaa ja juonimassa strategiaa. Neljän hengen joukkueessa on tilaa yhdelle kapteenille ja loppuporukka vaihtelee harjahommien ja kiekkojen viskelyn välillä. Kapteeni pääsee kiekkojen viskelyyn vasta lopuksi ja pistää liikkeelle ratkaisevat kiekot.

Kuulemma Olympiatason kiekot
Oma joukkueeni selvitti tiensä jumbofinaaliin ja hävisi sen tiukasti jatkopäädyssä 2-1. Kiekkojen hallitseminen ei todellakaan ollut helppoa vaan ensin kaikki kiekot kopsahtelivat iloisesti reilusti ylitse ja seuraavalla kierroksella jäivät onnettoman alimittaisiksi. Vasempaan jalkaan laitettu liukulevy ei tehnyt oloa jäällä yhtään tukevammaksi, mutta oli tuiki tarpeellinen kiekkoja heitettäessä liukuasennossa. Näyttäviltä kaatumisilta kuitenkin vältyttiin.

Vauhdikkaita liikkeellelähtöjä
Jännä oli havaita, että kiekko ottaa oman kierteensä ja menee minne sattuu jos itse et laita siihen kierrettä päästäessäsi kiekon hyppysistä. Ajattelin omassa päässä frisbeegolffin tietyn kaaren omaavia kiekkoja. Yhtälailla ne täytyy tähdätä varsinaisesta maalista hieman sivuun ja arvioida kaaren toteutuminen tähdätessä. Oman joukkueen kapteenit olivat hyviä neuvoessaan tähtäyspisteitä ja kierteitä. Muutaman kiekon kohdalla tuli jopa onnistumisen elämys.

Ei curling ehkä ole laji minua varten, mutta hauskaa sitä oli kokeilla. Kannustus oli huikeaa ja kaikilla oli mukavaa. Ehdottoman hyvä laji virkistyspäivää varten siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti