perjantai 3. toukokuuta 2013

MoveMe kokkaa - Suklainen raakakakku

MoveMe kokkaa -sarja saa jatkoa, kun jakoon laitetaan yleisön pyynnöstä muualta urkkimani ja vähän tuunailemani suklaisen raakakakun ohje. Tästä on jopa turhaa laskea kaloreita, kun herkku on terveellistä, mutta yritetään kiltisti silti. Tarjolla tätä kakkua oli tänään Leidillä kun kevätlukkarin viimeinen kahvakuulatreeni viuhdottiin pakettiin.


Olen napannut täytteen ohjeen Kaisa Jaakkolan blogista ja pohjan tein aineiden puuttuessa Lilyn blogin ohjeilla. Kaveri teki tuota trio-raakakakkua muuten kokonaisuudessaan ja sekin oli tosi hyvää! Koska mitään ei voi koskaan tehdä täysin ohjeen mukaan, niin tässä oman version ohjeistus.

Pohja:

  • 4,5dl pekaanipähkinöitä
  • 2,5dl kuivattuja aprikooseja


Blenderin puuttuessa laitetaan tehosekoittimeen terän kera ja surrutellaan niin kauan että kyllästytään ääneen. Ei tule tasaista massaa, mutta lusikalla painellen ihan kelvollinen pohja kakulle. Laitetaan pohja jäähtymään pakkaseen ja aletaan koota suklaatäytettä.

Täyte:

  • 5dl kuumaa vettä (pakurin puuttuessa pelkkää vettä)
  • 4rkl (kukkurallisia) raakakaakaojauhetta
  • 5rkl Puhdistamon rakkauspakkausta (sisältää raakakaakaota, macaa, riisilesejauhetta ja vaikka mitä muuta superfood hömpötystä)
  • 2dl kaakaovoin palasia pussinpohjalta
  • 3rkl kookosöljyä (eihän kukaan nyt saa lusikallisista tasaisia, joten tässä siis 2rkl kukkuroillaan)
  • n. 2 lorausta piparminttuöljyä (eihän muutama tippa voi millekään maistua?)
  • vähän ruususuolaa
  • 103g (eli 4 mitallista) proteiinijauhetta Sun warrior blend -suklaa
  • 1rkl chia siemeniä (koska lesitiiniä ei ollut, ja tahdoin kuitenkin jotain rakeita laittaa :) 
  • Kotimaista hunajaa maun mukaan, minulta lorahti ainakin 4rkl


Kaikki paitsi hunaja sinne tehosekoittimeen blenderin puuttuessa ja surrutellaan kunnes kolina hellittää. Kolinan hellittäessä kuuma vesi on sulattanut kaakaovoin ja massa alkaa olla tasaista. Tarkistetaan sekoittelemalla lusikalla. Lisätään hunajaa ensin rohkeasti pari reilua ruokalusikallista ja surrutellaan lisää. Maistetaan ja todetaan, että lisää makeutta yhden ruokalusikallisen verran. Tässä välissä livautetaan puolikas ruokalusikallinen tarttuvaista hunajaa myös keittiön pöydälle, pyyhitään se sormin omaan suuhun. Lisätään vielä vähän hunajaa ja ei kehdata laittaa enempää.

Otetaan hyytymässä ollut pohja pakkasesta ja kaadetaan lämmin suklainen massa päälle. Todetaan että aikaa on liian vähän kakun jäähdyttämiseen jääkaapissa, ja tönätään koko komeus pakkaseen noin 1,5 tunniksi. Nautitaan kakkua kahvakuulatuntilaisten kera ja vastaanotetaan kehuja :)

Yhdestä kakusta tulee juuri niin monta palaa kuin siitä haluaa leikellä. Siksipä poikkeuksellisesti koko kakun energiasisältö, jota ei ole annokseen jaettu. Rasva on terveellistä rasvaa ja superfoodit suorastaan hivelevät kehoa.

Kaloreita yhteensä: 2683kcal, josta
18% proteiinia,
32% hiilihydraattia ja
50% rasvaa

2 kommenttia: