torstai 26. toukokuuta 2011

Tanssinäytöksen huumaa

Koko shown oma suosikkiryhmäni vaatetuksen perusteella, teatteritanssi 1
Tanssikouluni kevätnäytösten aika on jälleen täällä! Omani oli eilen, ja tässä hieman fiiliksiä sieltä. Joku tuossa mainitsikin, että "Vieläkö sä siellä esiinnyt?!?! Sähän olet ollut siellä vaikka kuinka ja kauan!". Niinpä! Tanssi ei ihan noin vain lakkaa viehättämästä ja esiintyminen on mukavaa.

Bollywoodin loistetta, esittäjinä show 2 ryhmä

 
Tänä vuonna tanssikoulullani on kolme näytöstä, joista tähän versioon oli laitettu "aikuiset" eli yli 16-vuotiaat. Tänään on vuorossa kisaryhmien näytös ja lasten ryhmät kahdessa eri näytöksessä. Toki aina mukana on muutama esitys ristiin toisten esityksistä, jotta katsoja näkee vähän muutakin kuin valitsemansa luokan esityksiä.

Contemporary jazz 1-ryhmä

Tanssiesityksiä on harjoiteltu ja luotu vähintään tammikuusta ja sitten ne ovat ohitse muutamassa ohi vilahtavassa minuutissa. Tavallaan harmi, mutta kuuluu oppilasnäytösten kanssa asiaan. Esiintymispaikalla on ensin kenraali, jossa testataan lavapaikat ja asut tehden koregrafia kertaalleen läpi. Useasti tanssit ovat sellaisessa putkessa, että ne joilla on monta tanssia eivät ehdi vaihtaa välissä vaatteita (ks. kuva). Tämä johtaa jännän näköisiin esityksiin kun yksi tanssii alkkareissa ja toinen täydessä tällingissä :)
kenraaleissa neljää eri asustusta: oikeaa, melkein oikeaa ja kahta eri edellistä tai seuraavaa tanssia edustavaa pukua :)
Samasta tanssista toinen kohta. Show-ryhmä kyseessä.
Ja vielä yksi kuva!
Itselläni oli kaksi esitystä ja perinteen mukaan munasin täydellisesti kenraalissa ja sitten jostain keräsin itseni näytökseen ja tanssin parhaat vedot tansseista. Katsomossa nauttimassa olivat äitini, tätini ja ihana ystäväni Katja. Katjan kanssa treffattiin nopeasti näytöksen jälkeen ja sain kiitoskukkasen!!! Ihanaa saada jotain niin kaunista, yllättävää ja ihanaa tuolta pulppuavan iloiselta ystävältäni. Äidiltä en saanut tänä vuonna leipää, mutta lämpimän halauksen ja onnittelut näytöksen jälkeen.
Teatteritanssiryhmämme soolo-esiintyjä piruetin pyörteissä
ps. Tapasin muutamia vanhempia jotka tiesivät tuossa SM-kisoissa nilkkansa teloneesta tytöstä. Järkytys oli toki ollut suuri koko joukkueelle, mutta nilkka on siis "vain" murtunut ja tulee kuntoon ajan kanssa.
Kiitoskukkanen!!!!

2 kommenttia:

  1. Hei, missä lafkassa sää tanssit? Joku yläastejazzia haastavampi tanssi kiinnostaisi (taas), ja ryhmätanssit olis tietyllä tapaa helpompia organisoida kuin esim. vakiparin vaativat. Hoppi ei kiinnosta sitten yhtään, melkein kaikelle muulle on avoin mieli. :)

    VastaaPoista
  2. Tanssin Hip Hop Housella, joka nimensä vastaisesti kattaa useampaakin lajia :) Käy kurkkaamassa www.hiphophouse.fi ja tule ihmeessä mukaan joukkoon tummaan syksyn alusta. Joaquimin contemporary jazz tiiviskurssia kesäkuussa suosittelisin lämpimästi, mutta taitaa olla ollut jo täyteen varattu maaliskuusta lähtien.

    VastaaPoista